Αμερικανικές εκλογές 2024: Κοινή εμφάνιση Κάμαλα Χάρις και Τζο Μπάιντεν στις 15 Αυγούστου

Ο νυν πρόεδρος θα εμφανιστεί στο πλευρό της, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μέριλαντ – Θα μιλήσουν για «την πρόοδο που έχουν κάνει για να μειώσουν τα κόστη για τον αμερικανικό λαό»

Την πρώτη κοινή εμφάνισή τους από τότε που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα παραδίδοντας τη σκυτάλη στην Κάμαλα Χάρις θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα επιχειρήσει να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις και θα εμφανιστεί στο πλευρό της σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μέριλαντ στις 15 Αυγούστου. Παράλληλα, θέλει να αναδείξει και τον απολογισμό της θητείας του, ενώ και οι δύο θα μιλήσουν «για την πρόοδο που έχουν κάνει προκειμένου να μειώσουν τα κόστη για τον αμερικανικό λαό».

Ο πληθωρισμός παραμένει ένα αδύνατο σημείο για τους Δημοκρατικούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η Χάρις έδωσε πνοή στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, η Κάμαλα Χάρις έδωσε νέα πνοή στην κούρσα για την προεδρία αλλά και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, που πριν εξέφραζε έντονη ανησυχία για τον Τζο Μπάιντεν, μετά και την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη γυναίκα, μαύρη και νοτιοασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ διοργάνωσε σειρά συγκεντρώσεων που προσέλκυσαν πλήθος κόσμου, συγκέντρωσε ένα ποσό ρεκόρ δωρεών και εξάλειψε το προβάδισμα που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα, ο Μπάιντεν έχει κάνει μερικές μόνο δημόσιες εμφανίσεις στο πλαίσιο μιας προεδρίας που εμφανίζεται πλέον να χωλαίνει, ενώ απομένουν λιγότερο από έξι μήνες προτού ο διάδοχός του αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες πολιτικές εμφανίσεις για να υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις πριν από το εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος που θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου στο Σικάγο.

Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Τζο Μπάιντεν θέλει να προωθήσει τον απολογισμό του ενώ ετοιμάζεται να θέσει τέλος σε μια σταδιοδρομία σχεδόν πενήντα ετών στην αμερικανική πολιτική.

Κυρίως, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί η νίκη της Χάρις απέναντι στον Τραμπ, ορκισμένο εχθρό του τον οποίο νίκησε στις εκλογές του 2020.

Η Χάρις εμφανίστηκε στο πλευρό του Μπάιντεν σε μια εκδήλωση πρώτης γραμμής την περασμένη εβδομάδα, όταν υποδέχθηκαν μαζί τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς και άλλους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσία.

Τι επιδιώκει η Κάμαλα Χάρις και τι θέλει ο Μπάιντεν

Σύμφωνα με το Politico, η Κάμαλα Χάρις επιθυμεί την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν κυρίως σε πολιτείες κλειδιά όπως εκείνες της Πενσιλβάνια και του Μίσιγκαν όπου είναι ακόμη δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των λευκών μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρων.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν θα φροντίσει ώστε οι προβολείς να παραμείνουν στραμμένοι στη Χάρις, συμμετέχοντας στην εκστρατεία με περιορισμένο τρόπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία άλλη προτεραιότητα για το τέλος της θητείας του είναι να ασκήσει πίεση προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να τεθεί τέλος στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει τους Δημοκρατικούς.

Ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Αιγύπτου και του Κατάρ προσκάλεσαν τους εμπολέμους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στις 15 Αυγούστου, την ίδια ημέρα με την κοινή παρέμβασή του με τη Χάρις, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.




Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας στη Σπάρτη βίαζε επί πέντε χρόνια την 9χρονη κόρη του - Την απειλούσε για να μη μιλήσει, είχε υλικό της στο κινητό

Συγκλονιστικός ο Τεμπόγκο που έγραψε την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του στα παπούτσια που τον έστεψαν χρυσό Ολυμπιονίκη

Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr