Το Ιράν θα τιμήσει οποιαδήποτε συμφωνία που υποστηρίζεται από τη Χαμάς στη Γάζα, αλλά θα τιμωρήσει το Ισραήλ

Το Ιράν θα τιμήσει οποιαδήποτε συμφωνία που υποστηρίζεται από τη Χαμάς στη Γάζα, αλλά θα τιμωρήσει το Ισραήλ

Η απάντησή μας θα είναι έγκαιρη και θα διεξαχθεί με τρόπο που να μην ζημιώνει την πιθανή κατάπαυση του πυρός, ανακοίνωσε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ

Iran_Ali_Khamene
Η Ισλαμική Δημοκρατία υποσχέθηκε να τιμήσει οποιαδήποτε εκεχειρία στη Γάζα και συμφωνία ομηρίας αποδεκτή από τη Χαμάς, αλλά εξακολουθεί να σκοπεύει να τιμωρήσει το Ισραήλ, ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Προτεραιότητά μας είναι να καθιερώσουμε μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Οποιαδήποτε συμφωνία γίνει αποδεκτή από τη Χαμάς θα αναγνωριστεί επίσης από εμάς», πρόσθεσε.

Η αποστολή μίλησε καθώς η Μέση Ανατολή παραμένει σε κατάσταση συναγερμού για αντίποινα από το Ιράν και την ομάδα αντιπροσώπων του Χεζμπολάχ στις δολοφονίες την περασμένη εβδομάδα του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Κλείσιμο
Το Ισραήλ έχει αποδεχτεί την ευθύνη για τη δολοφονία του διοικητή της Χεζμπολάχ αλλά όχι και για του ηγέτη της Χαμάς.

«Το ισραηλινό καθεστώς παραβίασε την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία μέσω της πρόσφατης τρομοκρατικής του πράξης», είπε η ιρανική αποστολή αναφερόμενη στη δολοφονία της Χανίγια.

«Έχουμε το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα – ένα θέμα που δεν σχετίζεται εντελώς με την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», ανέφερε. «Ωστόσο, ελπίζουμε ότι η απάντησή μας θα είναι έγκαιρη και θα διεξαχθεί με τρόπο που να μην ζημιώνει την πιθανή κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη μίλησε μόλις μία ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και η Αίγυπτος κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς σε συνομιλίες την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία τριών φάσεων για την ομηρία και την εκεχειρία που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 31 Μαΐου.



Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Τα τελευταία δραματικά 60 δευτερόλεπτα του μοιραίου αεροσκάφους με τους 62 νεκρούς - Συγκλονιστικά βίντεο από την πτώση

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Κουρουγκλίεφ, νίκησε στον τελικό του ρεπεσάζ με 5-4 τον Αμινέ

ΕΦΚΑ: Καρέ καρέ η σύλληψη της υπάλληλου τη στιγμή που χρηματίζεται - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης