Επικίνδυνη κλιμάκωση λέει η Χαμάς για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα - Ήταν 20 τρομοκράτες εκεί, απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της παλαιστινιακής πλευράς από το χτύπημα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για 309η ημέρα στη Γάζα κάνει λόγο η Χαμάς σε ανακοίνωση της για τους τρεις βομβαρδισμούς σε σχολείο το πρωί του Σαββάτου οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο πάνω από εκατό ανθρώπων.

«Η σφαγή στο σχολείο ατ Τάμπιν είναι φρικτό έγκλημα» κι αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Το σημερινό συγκαταλέγεται στα πιο πολύνεκρα πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας.



Από την πλευρά του το Ισραήλ δια του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε ότι στον χώρο που βομβαρδίστηκε επιχειρούσαν 20 ένοπλοί τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

«Το συγκρότημα των κτηρίων και το τζαμί που χτυπήθηκε λειτουργούσαν ως ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ» πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Ναντάβ Σοσανί.



Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφρύνσεις 880 εκατ. ευρώ αναμένονται στον νέο προϋπολογισμό - Ποιοι ωφελούνται

Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ίσως τελευταία ζαριά για την Ουκρανία η επίθεση στο Κουρσκ - Τα γερμανικά όπλα και οι εκκλήσεις βοήθειας στον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr