Οι Φιλιππίνες κατηγορούν την κινεζική πολεμική αεροπορία ότι παρενόχλησε ένα από τα αεροσκάφη τους

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου περί στρατιωτικών γυμνασίων στη Νότια Σινική Θάλασσα

Οι Φιλιππίνες κατηγόρησαν σήμερα την πολεμική αεροπορία της Κίνας ότι παρενόχλησε ένα από τα αεροσκάφη τους, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από έναν διαφιλονικούμενο ύφαλο στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Δύο αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας «εκτέλεσαν έναν επικίνδυνο ελιγμό γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα και έριξαν φωτοβολίδες στην πορεία» του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των Φιλιππίνων, στρατηγός Ρομέο Μπράουνερ, σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη πάνω από τον ύφαλο Σκάρμπορο.

Οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων «καταδικάζουν απερίφραστα τις επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες της πολεμικής αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού μας, το οποίο διεξήγαγε επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι ο κυβερνήτης και άλλοι επιβαίνοντες «επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς» σε μια αεροπορική βάση στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων.

Το περιστατικό συνέβη μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου περί στρατιωτικών γυμνασίων στη Νότια Σινική Θάλασσα, κοντά στον ύφαλο Σκάρμπορο, τον οποίο ελέγχει το Πεκίνο, όμως διεκδικεί η Μανίλα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφρύνσεις 880 εκατ. ευρώ αναμένονται στον νέο προϋπολογισμό - Ποιοι ωφελούνται

Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ίσως τελευταία ζαριά για την Ουκρανία η επίθεση στο Κουρσκ - Τα γερμανικά όπλα και οι εκκλήσεις βοήθειας στον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr