Εκλογές ΗΠΑ 2024: Προβάδισμα Χάρις έναντι του Τραμπ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες σε νέα δημοσκόπηση

Στο Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν

Η αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις προηγείται του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με έρευνες των New York Times και του Siena College.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 1.973 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, η Χάρις είναι μπροστά με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον Τραμπ στο Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν. Συγκεκριμένα, και στις τρεις πολιτείες η Κάμαλα Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 50% ενώ ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με 46%.

Το περιθώριο σφάλματος ήταν συν ή πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες για όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και συν ή πλην 2,6 ποσοστιαίες μονάδες για το εκλογικό σώμα.

Οι τελευταίες έρευνες δίνουν νέα ώθηση στη δυναμική που έχει αναπτύξει η προεδρική εκστρατεία των Δημοκρατικών, τη στιγμή που η Χάρις και ο υποψήφιος της για τη θέση του αντιπροέδρου, κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουολς, ολοκληρώνουν τις επισκέψεις τους σε πολιτείες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, στην ερώτηση ποιον θα εμπιστεύονταν για να κάνει καλύτερη δουλειά στην οικονομία, ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με 52% έναντι 46% στο Ουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια και με 51% έναντι 45% στο Μίσιγκαν.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν τον Τραμπ να χειριστεί τη μετανάστευση, ένα άλλο κεντρικό θέμα της προεδρικής κούρσας, ενώ η Χάρις προηγείται όταν πρόκειται για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα στις αμβλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Δέκα άνθρωποι περίμεναν σε άλλη πύλη τη μοιραία πτήση και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Φωτιές: Κίνδυνος ακόμα και για megafires από αύριο, λένε οι επιστήμονες - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετά την 7η θέση στο Παρίσι για την Κύπρο, η Κουλιτσένκο απολαμβάνει τις διακοπές της στο Κάπρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr