Ζελένσκι: Επιδιώκουμε να μετατοπίσουμε τον πόλεμο μέσα στη Ρωσία

Ζελένσκι: Επιδιώκουμε να μετατοπίσουμε τον πόλεμο μέσα στη Ρωσία

Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση

zelensky1
Το Κίεβο επιδιώκει να «μετατοπίσει τον πόλεμο» μέσα στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω εισβολής ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, που ξεκίνησε την Τρίτη και η οποία δεν είχε στιγμής σχολιαστεί από το Κίεβο.

«Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, ο στρατηγός Σίρσκι (σ.σ. αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων) έδωσε αναφορά από το μέτωπο, για τις ενέργειές μας και τη μετατόπιση του πολέμου στο έδαφος του επιτιθέμενου (...). Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να ασκήσει την απαραίτητη πίεση: πίεση στον επιτιθέμενο», δήλωσε ο Ζελένσκι στο καθημερινό βραδινό τηλεοπτικό μήνυμά του.


Κλείσιμο
Ούτε ο Ζελένσκι ούτε ο ουκρανικός στρατός παρείχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της προέλασης των ουκρανικών στρατευμάτων στο ρωσικό έδαφος. Ο Ουκρανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει την επιχείρηση και κάνοντας έμμεσες αναφορές είχε δηλώσει πως ο ουκρανικός στρατός μπορεί «να αιφνιδιάζει» και να πετυχαίνει αποτελέσματα και πως η «Ρωσία έφερε τον πόλεμο στη γη μας και θα πρέπει να αισθανθεί τι έχει κάνει».

Ρωσικές δυνάμεις μάχονται εναντίον χιλιάδων ουκρανικών δυνάμεων σε βάθος έως και 20 χλμ εντός της περιφέρειας Κουρσκ, πέμπτη μέρα μετά τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική επικράτεια από το ξέσπασμα του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.

Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: Αρνείται τον βιασμό της 9χρονης κόρης του, παραδέχεται ασέλγεια ο 40χρονος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λύγισε» η Τζένγκο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στον τελικό του ακοντισμού - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Οι «μαύροι Έλληνες» της Ξάνθης και οι «Αφροέλληνες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης