Πέσαμε θύμα χάκερ, παραδέχεται η εκστρατεία του Τραμπ – Τι δείχνουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

Πέσαμε θύμα χάκερ, παραδέχεται η εκστρατεία του Τραμπ – Τι δείχνουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

Ανώνυμος πληροφοριοδότη είπε στο Politico ότι είχε «ποικιλία εγγράφων» που περιλάμβαναν νομικά και δικαστικά έγγραφα, αλλά και εσωτερικές συζητήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου

donald_trump_p
Αξιωματούχοι από την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι έγινε χάκινγκ στα συστήματά τους, «δείχνοντας» προς το Ιράν.

Το Politico ανέφερε ότι έλαβε από κάποιον «Ρόμπερτ» εσωτερικά έγγραφα. Το υλικό άρχισε να φτάνει στο αμερικανικό μέσο στις 22 Ιουλίου και αφορούσαν εσωτερικές επικοινωνίες από ανώτερο παράγοντα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Στα έγγραφα περιλαμβανόταν ένας φάκελος 271 σελίδων που είχε να κάνει με την επιλογή του γερουσιαστή Τζ.Ντ Βανς από το Οχάιο ως υποψήφιου αντιπροέδρου. Ο φάκελος είχε ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου και περιείχε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τις δηλώσεις του Βανς, με ορισμένες -όπως οι επικρίσεις του για τον Τραμπ- να χαρακτηρίζονται στο έγγραφο ως «Πιθανώς ευάλωτα στοιχεία».

Άλλος ένας φάκελος περιείχε στοιχεία για τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ήταν και αυτός φιναλίστ για υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Κλείσιμο
Το ανώνυμο άτομο είπε στο Politico ότι είχε «ποικιλία εγγράφων» που περιλάμβαναν «νομικά και δικαστικά έγγραφα [του Τραμπ] μέχρι εσωτερικές συζητήσεις της εκστρατείας».

Δεν θέλησε να απαντήσει πού τα βρήκε γιατί, όπως είπε, αυτό θα τον εκθέσει.

Το δημοσίευμα λέει ότι δεν είναι σαφές ποιο είναι το εύρος των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας.

Τα έγγραφα είναι αυθεντικά, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που τα γνωρίζουν, αναφέρει το Politico.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσενγκ, δήλωσε στο Axios ότι τα έγγραφα «αποκτήθηκαν παράνομα από ξένες πηγές εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να παρέμβουν στις εκλογές του 2024 και να σπείρουν χάος σε όλη τη δημοκρατική διαδικασία».

Ο ίδιος είπε ότι «την Παρασκευή, έκθεση από τη Microsoft διαπίστωσε ότι Ιρανοί χάκερ εισέβαλαν στον λογαριασμό ενός "υψηλόβαθμου αξιωματούχου" της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας τον Ιούνιο του 2024». Κατά τον Τσενγκ αυτό συμπίπτει περίπου με την περίοδο επιλογής του υποψηφίου αντιπροέδρου από τον Τραμπ.

Παράλληλα, είπε ο ίδιος «αυτό έρχεται μετά τις πρόσφατες αναφορές για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του προέδρου Τραμπ περίπου την ίδια εποχή με την τραγωδία στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια».



Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: Αρνείται τον βιασμό της 9χρονης κόρης του, παραδέχεται ασέλγεια ο 40χρονος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λύγισε» η Τζένγκο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στον τελικό του ακοντισμού - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Οι «μαύροι Έλληνες» της Ξάνθης και οι «Αφροέλληνες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης