Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο με βορειοκορεατικούς πυραύλους

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο με βορειοκορεατικούς πυραύλους

Η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια, μεταξύ άλλων διότι οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ φοβούνται ότι αυτό θα τους παρέσυρε στον πόλεμο

kyiv_bomb
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών σχετικά με τον τρόπο που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μεγάλου βεληνεκούς όπλα που τις έχουν προμηθεύσει δυτικοί σύμμαχοί της, μετά τον φονικό ρωσικό βομβαρδισμό κοντά στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, πιθανόν χρησιμοποιήθηκε βορειοκορεατικός πύραυλος.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση τέτοιων όπλων- από τις πρώτες ημέρες του πλήρους κλίμακας πολέμου, καθώς ολόκληρη η επικράτεια του κράτους μας βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή μιας επίθεσης», έγραψε την Κυριακή (11/8) στο X ο Ζελένσκι.

Κλείσιμο


«Όταν οι μεγάλου βεληνεκούς δυνατότητες της Ουκρανίας δεν θα έχουν όρια, αυτός ο πόλεμος θα έχει σίγουρα όρια, θα φέρουμε το τέλος του πιο κοντά», συμπλήρωσε.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια, εν μέρει διότι οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ φοβούνται ότι αυτό θα τους παρέσυρε στον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 πυραύλους και πάνω από 800 κατευθυνόμενες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας σε μία εβδομάδα.

Καταδίκασε το «εσκεμμένο τρομοκρατικό πλήγμα» της Ρωσίας σε προάστιο του Κιέβου, στο οποίο σκοτώθηκε ένας πατέρας και ο 4χρονος γιος του, λέγοντας πως οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν βορειοκορεατικό πύραυλο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές από το Κίεβο. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Αντρίι Γέρμακ δήλωσε σχετικά πως ήταν ένα ιρανικού σχεδιασμού drone που έπληξε το σπίτι της οικογένειας στο προάστιο Μπροβάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Sky News: Γιατί η Ουκρανία αποφάσισε να εισβάλλει στη Ρωσία - Οι τρεις θεωρίες

Βίντεο: Οι Σέρβοι πήγαν... τύφλα στο μεθύσι στην απονομή του μπάσκετ - Ο Γιόκιτς έπινε μπύρες ημίγυμνος

Ο πατέρας που βίαζε την 9χρονη κόρη του στην Σπάρτη είχε ανεβάσει βίντεο που έλεγε «αν ήμουν ο διάβολος τα πρώτα μου θύματα θα ήταν τα παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης