Πιέστηκα να αποσυρθώ, παραδέχεται ο Μπάιντεν και «δείχνει» προς την Πελόζι

Πιέστηκα να αποσυρθώ, παραδέχεται ο Μπάιντεν και «δείχνει» προς την Πελόζι

Στελέχη των Δημοκρατικών από τη Βουλή και τη Γερουσία ανησυχούσαν ότι, αν έμενα στην κούρσα, οι δικές τους ελπίδες για επανεκλογή στο Κογκρέσο θα μειώνονταν, εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος

biden_pelosi
Η απόσυρση από την κούρσα των προεδρικών εκλογών ήλθε έπειτα από πίεση που άσκησαν κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, παραδέχτηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απόφαση να μην διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος, μιλώντας την Κυριακή (11/8) στο CBS, αναφέρθηκε ονομαστικά στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, είναι το πρόσωπο που ενορχήστρωσε την άσκηση πίεση στον Μπάιντεν.

President Biden on ending reelection bid, and defeating Trump


Κλείσιμο
«Πολλοί Δημοκρατικοί συνάδελφοί μου στη Βουλή και τη Γερουσία πίστευαν ότι θα τους έβλαπτα την εκστρατεία. Ανησυχούσα ότι αν έμενα, αυτό θα ήταν το θέμα - θα μου παίρνατε συνέντευξη για το γιατί η Νάνσι Πελόζι είπε [κάτι]. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πραγματικός αντιπερισπασμός», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «όταν έθεσα υποψηφιότητα την πρώτη φορά, θεωρούσα τον εαυτό μου μεταβατικό πρόεδρο. Δεν μπορώ καν να πω πόσο χρονών είμαι - μου είναι δύσκολο να το βγάλω από το στόμα μου». Ακόμη, εξήγησε ότι ήταν ένας συνδυασμός αυτών των παραγόντων και η βασική προτεραιότητα «της διατήρησης της δημοκρατίας» που δικαιολόγησε την απόφασή του – κάτι που εξάλλου είπε και στο διάγγελμά του λίγες ημέρες μετά την απόφαση που έλαβε στις 21 Ιουλίου.

Η New York Post σημειώνει ότι ο Μπάιντεν δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη διαμάχη του με την Πελόζι, η οποία δεν έχει διαψεύσει ρητά ότι αυτή ήταν πίσω από την πίεση κατά του προέδρου. Στο παρασκήνιο φέρεται να πίεζε τον πρόεδρο σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

Γεγονός είναι ότι τις ημέρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του, δεκάδες στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ τους και εν ενεργεία μέλη του Κογκρέσου, είχαν καλέσει τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία. Αφορμή ήταν η πολύ κακή εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά την απόσυρσή του από την προεκλογική εκστρατεία ο Μπάιντεν υιοθέτησε την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, η οποία έχει κερδίσει και επίσημα το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία

Στην ίδια συνέντευξη ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιπροσωπεύει μια «πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Αμερικής», εάν εκλεγεί την 5η Νοεμβρίου.

«Ακούστε με καλά. Εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές, κοιτάξτε τι θα συμβεί. Είναι επικίνδυνος. Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια της Αμερικής», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Εκεί βρισκόμαστε πραγματικά και η δημοκρατία είναι το στοιχείο-κλειδί».

Όσο για το debate που οδήγησε ένα μήνα αργότερα στην απόσυρσή του, ο Μπάιντεν είπε ότι «περνούσα πραγματικά -πραγματικά- μια κακή ημέρα, όταν έγινε αυτό το debate, διότι ήμουν άρρωστος, όμως δεν έχω σοβαρό πρόβλημα [υγείας]», διαβεβαίωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Οι καπνοί από τη φωτιά στον Βαρνάβα «πνίγουν» την Αττική - Μαύρος ο ουρανός στο κέντρο της Αθήνας

Συγκλονιστικό βίντεο από τροχαίο στη Σπάρτη: Αυτοκίνητο που οδηγούσε πρώην νομάρχης συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ

Μύκονος: Το πάρτι της χρονιάς και οι τρελοί τζίροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης