Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις άναψαν φωτιά μέσα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις άναψαν φωτιά μέσα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι δείκτες ακτινοβολίας είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

zappp
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε την Κυριακή ότι ρωσικές δυνάμεις άναψαν φωτιά στις εγκαταστάσεις του κατεχόμενου από τη Ρωσία πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία.



Η φωτιά ήταν ορατή από εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο, είπε ο Ζελένσκι που τόνισε ότι οι δείκτες ακτινοβολίας ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κλείσιμο
Τοπικός αξιωματούχος στην ουκρανική πόλη Νικόπολη είπε ότι υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έβαλαν φωτιά καίγοντας ελαστικά αυτοκινήτων στους πύργους ψύξης. Κάλεσε, μάλιστα, τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική διοίκηση του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού ανακοίνωσε ότι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στους πύργους ψύξης του σταθμού, τονίζοντας ότι η φωτιά δεν επηρέασε καθόλου το εργοστάσιο και δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια του σταθμού.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια, Εβγκένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε μάλιστα την Ουκρανία ότι ξεκίνησε τη φωτιά βομβαρδίζοντας την κοντινή πόλη Ενερχοντάρ.



Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», Χούντα και θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό στο προφίλ του 40χρονου που βίαζε την κόρη του

Φωτιά στον Βαρνάβα - Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί απεγκλωβίζουν κατοίκους από σπίτι

Μύκονος: Το πάρτι της χρονιάς και οι τρελοί τζίροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης