ΔΟΑΕ: «Δεν αναφέρθηκε αντίκτυπος στην πυρηνική ασφάλεια» μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

ΔΟΑΕ: «Δεν αναφέρθηκε αντίκτυπος στην πυρηνική ασφάλεια» μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ξεκίνησε τη φωτιά βομβαρδίζοντας την κοντινή πόλη Ενερχοντάρ

MixCollage-12-Aug-2024-12-32-AM-4292
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος έχει αναπτύξει ομάδα ειδικών στον ουκρανικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, ο οποίος τελεί υπό κατοχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από το πρώτο στάδιο του πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022, ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι «δεν αναφέρθηκε κανένας αντίκτυπος στην πυρηνική ασφάλεια» αφού εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πύργο ψύξης.

«Ειδικοί του ΔΟΑΕ είδαν πυκνό μαύρο καπνό να αναδίδεται από το βόρειο τμήμα» της εγκατάστασης, αφού άκουσαν «εκρήξεις το βράδυ», και ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση της μονάδας —της μεγαλύτερης στην Ευρώπη— για «φερόμενη επίθεση με drone εναντίον ενός από τους πύργους ψύξης», εξήγησε η υπηρεσία, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, μέσω X.



Κλείσιμο
Η ρωσική διοίκηση του κατεχόμενου ουκρανικού πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δυνάμεις πυρόσβεστης εργάζονται για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στους πύργους ψύξης του σταθμού, τονίζοντας ότι η φωτιά δεν επηρέασε καθόλου το εργοστάσιο και δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια του σταθμού.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια, ο Εβγκένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ξεκίνησε τη φωτιά βομβαρδίζοντας την κοντινή πόλη Ενερχοντάρ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις άναψαν μια φωτιά στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού. Οι δείκτες ακτινοβολίας ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, τόνισε ο Ζελένσκι






Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», Χούντα και θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό στο προφίλ του 40χρονου που βίαζε την κόρη του

Φωτιά στον Βαρνάβα - Βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικοί απεγκλωβίζουν κατοίκους από σπίτι

Μύκονος: Το πάρτι της χρονιάς και οι τρελοί τζίροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης