Ιταλός ΥΠΕΞ σε Ισραήλ: Διακόψτε τις επιθέσεις που προκαλούν υψηλότατο αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό

Ιταλός ΥΠΕΞ σε Ισραήλ: Διακόψτε τις επιθέσεις που προκαλούν υψηλότατο αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό

Είναι η ώρα της κατάπαυσης του πυρός, τόνισε σε συνέντευξή του ο Αντόνιο Ταγιάνι

Tajani_arxeio_n
Στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μελόνι, ο Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Ζητάμε με έμφαση από το Ισραήλ, το οποίο, όπως τονίζω ανέκαθεν, έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, να διακόψει τις επιθέσεις που προκαλούν υψηλότατο αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό, κατι που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ταγιανι.

«Ακολουθείται μια πορεία, υπάρχουν διαμεσολαβήσεις, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πράξη που μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ένταση, με συνέπειες σε βάρος αθώων ανθρώπων. Είναι η ώρα της κατάπαυσης του πυρός, όπως είπε μόλις και ο Μπάιντεν, δεν είναι αργά», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε επίσης ότι «η χώρα (του) είναι έτοιμη να συμβάλει, και με το σώμα των καραμπινιέρων, στην σύσταση διεθνούς αποστολής για τον έλεγχο της διαδικασίας δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, υπό τον συντονισμό Αραβικών χωρών και σε συνεργασία με το Ισραήλ».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Ήμασταν πάντα σαφείς, στηρίζουμε την Ουκρανία χωρίς δισταγμούς. Μπορούμε να κατανοήσουμε την επιθυμία τους να αμυνθούν, περνώντας και στην αντεπίθεση, αλλά δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο, φωτογραφίες: Τα 30χλμ. φτάνει το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος - Επιχειρούν 560 πυροσβέστες

Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική

Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, γράφουν στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης