Η Ρωσία επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων από την περιφέρεια Κουρσκ

Η Ρωσία επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων από την περιφέρεια Κουρσκ

11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχή στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ - Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Λευκορωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα, λέει το Κίεβο

kursk_invasion_arxeio
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία και θέατρο από τις 6 Αυγούστου μιας ουκρανικής εισβολής μεγάλου εύρους που οδήγησε σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων έλαβε την απόφαση να απομακρύνει τους κατοίκους», της περιοχής Μπελόφσκι, ανέφερε στο Telegram ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Αλεξέι Σμιρνόφ. Την 1η Ιανουαρίου 2022, σχεδόν 15.000 κάτοικοι διέμεναν εκεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εξάλλου, 11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κράσναγια Γιαρούγκα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε νωρίτερα που η απομάκρυνση των κατοίκων ξεκίνησε λόγω «εχθρικής δραστηριότητας στα σύνορα». Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ είναι δίπλα σε εκείνην του Κουρσκ απ΄όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ρωσία σε μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, η Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει κάτι που να δείχνει συγκέντρωση λευκορωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα αντικρούοντας δήλωση του Μινσκ ότι έστειλε περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή.

«Τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε καταγράψει οποιαδήποτε κίνηση ή ενίσχυση λευκορωσικών δυνάμεων, διαφόρων μονάδων, εξοπλισμού και προσωπικού μεταξύ άλλων και κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Αντρί Ντεμτσένκο, εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος του Κρεμλίνου που συνορεύει με τη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε προχθές, Σάββατο, πως στέλνει στρατεύματα για να ενισχύσει τα σύνορά της με την Ουκρανία αφού κατηγόρησε το Κίεβο ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Ντεμτσέκνκο ανέφερε πως η Λευκορωσία έκανε τη δήλωση για ενίσχυση των δυνάμεών της στα σύνορα για να «πάει με τα νερά της Ρωσίας» στο πλαίσιο μιας εκστρατείας πληροφοριών με σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ουκρανία.

«Το πιο πιθανό, θα αναγκαστούν να ... μετακινήσουν εξοπλισμό και προσωπικό, ίσως σε μικρούς αριθμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι συμβαίνει αυτό. Το πιο πιθανό, αν πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει, θα είναι πιο βαθιά μέσα στο λευκορωσικό έδαφος», είπε ο Ντεμιτσένκο.



Ειδήσεις σήμερα:

Δραματικές ώρες στα μέτωπα της Αττικής: Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις για 670 πυροσβέστες

Ανάλυση Sunday Times: Γιατί η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ είναι η πιο ριψοκίνδυνη απόφαση του Ζελένσκι

Γιατί η φωτιά στην Αττική εξαπλώθηκε γρήγορα – Το φαινόμενο των κηλιδώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης