Ρωσία: Η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση στο Κουρσκ, λέει ο Πούτιν

Ρωσία: Η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση στο Κουρσκ, λέει ο Πούτιν

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά για τους ίδιους» σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος

putin_vietnam
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου.

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά για τους ίδιους, περιλαμβάνοντας μεταξύ τους τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες, μονάδες τις οποίες ο εχθρός μεταφέρει στα σύνορα μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στον τομέα ασφαλείας και περιφερειακούς κυβερνήτες», ου μεταδόθηκε αό την τηλεόραση.

«Ο εχθρός θα λάβει σίγουρα μία άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι που έχουμε μπροστά μας χωρίς αμφιβολία θα επιτευχθούν»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία και θέατρο από τις 6 Αυγούστου μιας ουκρανικής εισβολής μεγάλου εύρους που οδήγησε σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων έλαβε την απόφαση να απομακρύνει τους κατοίκους», της περιοχής Μπελόφσκι, ανέφερε στο Telegram ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Αλεξέι Σμιρνόφ. Την 1η Ιανουαρίου 2022, σχεδόν 15.000 κάτοικοι διέμεναν εκεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Κλείσιμο
Εξάλλου, 11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κράσναγια Γιαρούγκα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε νωρίτερα που η απομάκρυνση των κατοίκων ξεκίνησε λόγω «εχθρικής δραστηριότητας στα σύνορα». Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ είναι δίπλα σε εκείνην του Κουρσκ απ΄όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ρωσία σε μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: Έφτασε σε σπίτια η φωτιά στον Διόνυσο, εκκενώνονται Παίδων Πεντέλης και 414 στρατιωτικό νοσοκομείο

Η συγκινητική ανάρτηση του Καραλή με τον Αντετοκούνμπο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Χολιγουντιανό σόου από τον Τομ Κρουζ στο Παρίσι - Μπήκε... πετώντας και έφυγε με μηχανή, βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης