Ουγκάντα: Στους 17 οι νεκροί από την κατολίσθηση χωματερής στην πρωτεύουσα της χώρας

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση μιας τεράστιας χωματερής στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας ανάφερε η πιο πρόσφατη ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να σκάβουν για επιζώντες, αναφέρει το CNN.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, αφότου ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, όταν τμήματα της χωματερής κατέρρευσαν, καταπλακώνοντας σπίτια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας, που διαχειρίζεται τον χώρο, ανακοίνωσε πως κυβερνητικές δυνάμεις και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού διεξήγαγαν έρευνες στον χώρο και διέσωσαν 14 ανθρώπους.

Η χωματερή, γνωστή ως Κιτεέζι, χρησιμοποιείτο ως ο μοναδικός χώρος αποβλήτων της Καμπάλας για δεκαετίες και είχε μετατραπεί σε έναν μεγάλο λόφο.

Σε πλάνα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας NTV διακρίνονται άνθρωποι να περπατούν σε ένα τμήμα της χωματερής, το οποίο έχει καταπλακώσει ένα σπίτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Σε πύρινο κλοιό Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη και Βριλήσσια - Καίγονται σπίτια

Φωτιά στην Αττική: «Κέντρο, τους έχουμε βάλει σε όχημα» - Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν πολίτες από τα πύρινα μέτωπα

Έλενα Τσαγκρινού: Η νέα φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr