Ντόναλντ Τραμπ: Επανήλθε στο «Χ» λιγο πριν τη συνέντευξή του στο Μασκ

Ντόναλντ Τραμπ: Επανήλθε στο «Χ» λιγο πριν τη συνέντευξή του στο Μασκ

Ο Τραμπ είχε αποκλειστεί από το «Χ» (τότε Twitter) μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο το 2021

trump-musk
Με ένα βίντεο, στο οποίο καλεί τους υποκτηρικτές του να κάνουν δωρεές στην εκστρατεία του πριν τις αναμενόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επιστρέφει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα «Χ», πρώην Twitter. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, επανήλθε στο «Χ» μετά από χρόνια αποχή με την τελευταία του ανάρτηση να είναι μια φωτογραφία στις 25 Αυγούστου του 2023, ενώ πριν από αυτήν η τελευταία του δημοσίευση ήταν το 2021. 

Σημειώνεται πως το τότε Τwitter απαγόρευσε τη δραστηριότητα του Τραμπ στην πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2021, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το Twitter δήλωσε τότε ότι «ανέστειλε μόνιμα» τον λογαριασμό του λόγω της απειλής περαιτέρω βίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις άλλων πλατφορμών όπως το Facebook.

Στο ενδιάμεσο διάστημα της μακράς απουσίας του, βέβαια, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ είναι ιδιαίτερα ενεργός στον ιστότοπο Truth Social, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του, ενώ το βίντεο που δημοσίευσε αποτελεί μια συνηθισμένη καμπάνια, με την οποία ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος απευθύνεται στους ψηφοφόρους και τους υποστηρικτές του. 

Κλείσιμο


Επέστρεψε πριν τη συνέντευξη στον Έλον Μασκ

Η επιστροφή του στο «X», ωστόσο, συμπίπτει με την ημέρα που ο Έλον Μασκ - ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας - θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου ( περίπου στις 3π.μ. ώρα Ελλάδος, 8μμ ώρα ΗΠΑ). 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πρόκειται να πάρει συνέντευξη από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο «Χ», ενέργεια που θα μπορούσε να προσφέρει στον πρώην πρόεδρο την ευκαιρία για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο, σε μια περίοδο κατά την οποία η προεκλογική εκστρατεία του θεωρείται πως έχει ακολουθήσει. 

Η δημοκρατική αντίπαλός του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχει σβήσει το προβάδισμα του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις και έχει κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους με μια σειρά μαχητικών συγκεντρώσεων.

Η συνέντευξη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Μασκ θα μπορούσε να επιτρέψει στον Τραμπ να έχει πρόσβαση σε ένα κοινό διαφορετικό από τους πιστούς τους Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που προσέρχονται στις συγκεντρώσεις του και παρακολουθούν τις συνεντεύξεις του στο Fox News. Εντούτοις παρόμοια γεγονότα στην εν λόγω πλατφόρμα έχουν αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, «δύσκολη κατάσταση» λέει η Πυροσβεστική, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Αττική: Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα - Δραματικές εκκλήσεις στα social

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέταξαν στον... αέρα τον Κουρουγκλίεφ κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης