Και στους New York Times τα έγγραφα που έκλεψαν οι χάκερ από την εκστρατεία του Τραμπ

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι -άγνωστοι χάκερ- έβαλαν στο στόχαστρο παράγοντα της καμπάνιας του πρώην προέδρου

Τα ίδια έγγραφα ή παρόμοια με αυτά που έλαβε το Politico από ανώνυμο πληροφοριοδότη μέσα στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ έφτασαν και στους New York Times επιβεβαίωσε η αμερικανική εφημερίδα.

Η αποκάλυψη, δύο ημέρες έπειτα από αυτή του Politico, έρχεται αμέσως μετά την παραδοχή της Microsoft ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος μέσα στην εκστρατεία του πρώην προέδρου για τις εκλογές του Νοεμβρίου ήταν θύμα χάκερ.

Από την πλευρά του Τραμπ επιμένουν ότι πίσω από την παραβίαση των συστημάτων του email κρύβεται το Ιράν.

Το Politico είχε αναφέρει ότι έλαβε email από κάποιον «Robert» που έστειλε έναν φάκελο έρευνας 271 σελίδων για τον υποψήφιο ακόμη αντιπρόεδρο, γερουσιαστή του Οχάιο Τζ.Ντ. Βανς. Το υλικό περιλάμβανε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες και δηλώσεις.

Το υλικό άρχισε να φτάνει στο Politico από τις 22 Ιουλίου, ενώ έφτασε και στην Washington Post.

Η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η εκστρατεία του Τραμπ ήταν ο στόχος των χάκερ, αναφέρει ο Guardian. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι μια ιρανική ομάδα που ελέγχεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης βρισκόταν πίσω από επίθεση τον Ιούνιο στην καμπάνια υποψήφιου προέδρου.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι από τα συστήματά του ελήφθησαν μόνο δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες. «Το Ιράν και οι άλλοι δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, δήλωσε ότι «ο Τραμπ δεν έχει καμία σχέση με το Ιράν. Οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή ειδησεογραφικό πρακτορείο αναδημοσιεύει έγγραφα ή εσωτερικές επικοινωνίες εκτελεί τις εντολές των εχθρών της Αμερικής και κάνει ακριβώς αυτό που θέλουν».

Είναι η τρίτη κατά σειρά προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ η οποία γίνεται στόχος χάκινγκ από ξένη δύναμη η οποία (κατά τις εκτιμήσεις τουλάχιστον) σκοπεύει στην αποσταθεροποίηση.

Το 2016 η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον φέρεται να παραβιάστηκε από Ρώσους πράκτορες. Εκατοντάδες email δημοσιεύτηκαν από το WikiLeaks ενώ 12 αξιωματικοί των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών παραπέμφθηκαν σε δίκη για τον φερόμενο ρόλο τους στην παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2020, δόθηκε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο ενός φορητού υπολογιστή που αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του Τζο Μπάιντεν.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, «δύσκολη κατάσταση» λέει η Πυροσβεστική, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Αττική: Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα - Δραματικές εκκλήσεις στα social

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέταξαν στον... αέρα τον Κουρουγκλίεφ κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr