Σουηδία: Τερματίζει την ποινική έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή που αποκλείστηκε από την Eurovision

Σουηδία: Τερματίζει την ποινική έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή που αποκλείστηκε από την Eurovision

Ο Γιόουστ Κλάιν βρέθηκε αντιμέτωπος με την καταγγελία μιας γυναίκας μέλος της ομάδας παραγωγής, που ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής προσπάθησε να τη χτυπήσει

joost
Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν την έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή Γιόουστ Κλάιν (Joost Klein), ο οποίος αποβλήθηκε τον Μάιο από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, έπειτα από την καταγγελία σε βάρος του από μια γυναίκα, μέλος της ομάδας παραγωγής.

Ο 26χρονς Κλάιν ερμήνευσε το τραγούδι «Europapa» και αρχικά θεωρήθηκε ως ένα από τα φαβορί του ετήσιου διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη φέτος στη σουηδική πόλη Μάλμε.

«Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας έκανε μια κίνηση με αποτέλεσμα να χτυπήσει την κάμερα της γυναίκας. Η πορεία των γεγονότων ήταν ταχεία και έγινε αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού», αναφέρει η Εισαγγελική Αρχή της Σουηδίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα τερμάτισα την έρευνα, διότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι η ενέργεια ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρό φόβο ή ότι ο άνδρας είχε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας Φρέντρικ Γιόνσον.

Κλείσιμο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, που οργανώνει τον διαγωνισμό, ανέφερε πως εμμένει στην απόφασή της να αποκλείσει τον Κλάιν σε απόλυτη συμφωνία με τους κανονισμούς του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ότι αυτό δεν σχετίζεται με την αστυνομική έρευνα.

«Όπως όλοι οι υπεύθυνοι εργοδότες, δεν ανεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές και θα απαντάμε πάντα σε κάθε θέμα που προκύπτει στον χώρο εργασίας και μας αναφέρεται», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EBU Ζαν Φιλίπ ντε Τεντέρ.

Το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο AVROTROS δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Το AVROTROS είπε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι παραμένει «βαθιά απογοητευμένο» από τον αποκλεισμό του Κλάιν και σχεδιάζει να συναντηθεί σύντομα με την EBU για να συζητήσουν το θέμα.

Ο μάνατζερ του Κλάιν είπε στο ANP: «Εμείς, ως ομάδα, είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και ανακουφισμένοι ότι αυτή η περίοδος αβεβαιότητας πλέον τελείωσε. Εντέλει, μπορούμε να το φωνάξουμε: δεν υπήρχε ποτέ λόγος για αυτήν την υπόθεση».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, «δύσκολη κατάσταση» λέει η Πυροσβεστική, σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Αττική: Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα - Δραματικές εκκλήσεις στα social

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέταξαν στον... αέρα τον Κουρουγκλίεφ κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης