ΗΠΑ: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Λος Άντζελες

Το επίκεντρο του σεισμού χτύπησε κοντά στο Χάιλαντ Παρκ, μια γειτονιά, όχι μακριά από τη διάσημη πινακίδα του Χόλιγουντ

seismos-los-angeles-1
Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας το απόγευμα της Δευτέρας, ταρακουνώντας σπίτια και ξαφνιάζοντας τους κατοίκους σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού χτύπησε κοντά στο Χάιλαντ Παρκ, μια γειτονιά στην κομητεία του Λος Άντζελες, όχι μακριά από τη διάσημη πινακίδα του Χόλιγουντ και το Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το CNN, έγινε αισθητός στις κοντινές πόλεις Πασαντίνα και Γκλέντεϊλ και μέχρι την ακτογραμμή σε περιοχές όπως το Μανχάταν Μπιτς και το Ελ Σεγκούντο. Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι από τον σεισμό, δήλωσε το USGS. Αξιωματούχοι σε όλη την πολιτεία παρακολουθούν για ζημιές ή τραυματισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες δήλωσε ότι τα πληρώματα από τους 106 πυροσβεστικούς σταθμούς της πόλης έκαναν πλήρη έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες για δομικές ζημιές ή άλλα ζητήματα.

Κλείσιμο
Ο σεισμός εκτιμήθηκε αρχικά ως μεγέθους 4,7 βαθμών, αλλά αργότερα υποβαθμίστηκε σε 4,4 βαθμούς από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετοί σεισμοί μεγέθους 4 και 5 βαθμών τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ άλλων στο Γκρέιπβαϊν και στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής - Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Νετανιάχου για ολοκληρωτική νίκη στη Γάζα

Τεντόγλου - Καραλής για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είμαστε στενοχωρημένοι, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης