Στάρμερ σε πρόεδρο του Ιράν: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Στάρμερ σε πρόεδρο του Ιράν: Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Πεζεσκιάν διήρκησε 30 λεπτά και ακολούθησε τις διαβουλεύσεις Στάρμερ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ευρωπαίους ηγέτες για τη Μέση Ανατολή

starmer_phone
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, ζητώντας του να μην επιτεθεί στο Ισραήλ και υπογραμμίζοντας ότι ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Ο Στάρμερ επικοινώνησε με τον Πεζεσκιάν στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο των πρόσφατων δολοφονιών του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, οι οποίες πυροδότησαν απειλές για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Sky News, η τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ-Πεζεσκιάν διήρκησε 30 λεπτά και ακολούθησε τις διαβουλεύσεις Στάρμερ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και ευρωπαίους ηγέτες για τη Μέση Ανατολή.

Κλείσιμο


Ο Κιρ Στάρμερ είπε στον Μασούντ Πεζεσκιάν ότι ανησυχεί βαθύτατα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυτοσυγκράτησης και αποκλιμάκωσης ώστε να αποφευχθεί ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ υπογραμμίζεται επίσης ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης. Ωστόσο, ο Στάρμερ είπε στον Πεζεσκιάν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να ενισχυθεί μόνον εφόσον το Ιράν σταματούσε τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειές του», όπως η ενίσχυση της ρωσικής πολεμικής μηχανής κατά την εισβολή στην Ουκρανία ή η απειλές σε βάρος πολιτών στη Βρετανία.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής - Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Νετανιάχου για ολοκληρωτική νίκη στη Γάζα

Τεντόγλου - Καραλής για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είμαστε στενοχωρημένοι, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης