Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Τριντό καλεί τους Καναδούς να φύγουν «αμέσως» από τον Λίβανο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Τριντό καλεί τους Καναδούς να φύγουν «αμέσως» από τον Λίβανο

Στον Λίβανο βρίσκονται κάπου 20.000 Καναδοί, υπολογίζουν οι αρχές

Justin_Trudeau
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, κάλεσε χθες Δευτέρα τους πολίτες της χώρας του να φύγουν από τον Λίβανο «αμέσως», κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Ευθύνη όλων των Καναδών (σ.σ. που βρίσκονται εκεί) είναι να κάνουν ό,τι μπορούν για να φύγουν από τον Λίβανο όσο τα αεροδρόμια είναι ακόμη ανοικτά», είπε ο κ. Τριντό, τονίζοντας πως ο κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανική Χεζμπολά είναι «αληθινός».

Στον Λίβανο βρίσκονται κάπου 20.000 Καναδοί, υπολογίζουν οι αρχές. Στα τέλη Ιουνίου, η καναδική κυβέρνηση είχε τονίσει πως αποθαρρύνει τα ταξίδια στη χώρα, επικαλούμενη την «ασταθή και απρόβλεπτη» κατάσταση.

Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μεταφέρει προληπτικά πόρους για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης στον Κύπρο, ώστε να είναι σε θέση να απομακρύνουν εσπευσμένα υπηκόους της χώρας σε περίπτωση πλήρους διακοπής των εμπορικών πτήσεων.

Κλείσιμο
«Επιδιώκουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε χθες ο κ. Τριντό, όμως «το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Καναδοί είναι να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Εγγύς Ανατολή».

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε έναυσμα έφοδο άνευ προηγουμένου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, είχε συνέπεια να πολλαπλασιαστούν οι εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από την επομένη, καθώς το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά άνοιξε «μέτωπο» με τον ισραηλινό στρατό.

Οι δυο πλευρές είχαν εμπλακεί το 2006 σε σύρραξη 34 ημερών, τον «δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου», όπως αποκαλείται στο Ισραήλ, ή «πόλεμο του Ιουλίου» όπως είναι γνωστός στον Λίβανο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής - Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Νετανιάχου για ολοκληρωτική νίκη στη Γάζα

Τεντόγλου - Καραλής για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είμαστε στενοχωρημένοι, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης