Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών από κατολίσθηση σε χωματερή της Καμπάλα

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες χωρίς ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την κατολίσθηση που προκλήθηκε σε τεράστια χωματερή στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που δεν περιμένουν να βρουν επιζώντες κάτω από τα βουνά των απορριμμάτων.

Σπίτια, ζώα και άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τα βουνά των σκουπιδιών. Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Μόνο νεκροί έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες χωρίς ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.




Η χωματερή, που δημιουργήθηκε το 1996, υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της Καμπάλα. Πλήθος ανθρώπων ζει και βιοπορίζεται εκεί αναζητώντας στα σκουπίδια κάτι που να μπορεί να πουληθεί. Τώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργηθεί περιμετρικά της χωματερής ζώνη προστασίας. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους στην στενή περιφέρεια της χωματερής μετά την κατολίσθηση.

Ο πρόεδρος Γιογουέρι Μουσεβένι διέταξε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να συμμετάσχουν στις έρευνες και ρώτησε «ποιος είναι αυτός που επέτρεψε στους ανθρώπους να κατοικούν κοντά σε μία τόσο εν δυνάμει τοξική και επικίνδυνη τοποθεσία».





Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική - Διυπουργική σύσκεψη το απόγευμα υπό τον Μητσοτάκη

Η άτυχη γυναίκα στο Πάτημα Χαλανδρίου έμεινε στη δουλειά της για να συμπληρώσει μεροκάματα και την πρόλαβε η φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr