Nord Stream: Τον Ουκρανό δύτη Volodymyr Z. κατηγορούν οι γερμανικές αρχές για το σαμποτάζ του 2022

Ο Ουκρανός δύτης μέχρι πρόσφατα ζούσε στην Πολωνία αλλά έχει εξαφανιστεί - Ερευνάται και η συμμετοχή άλλων δύο Ουκρανών

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό δύτη σχετικά με τα σαμποτάζ στους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και 2 εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές αφού διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που μέχρι προσφατα ζούσε στην Πολωνία έχει διαφύγει σε άγνωστη κατεύθυνση

Σύμφωνα με το ARD την Süddeutsche Zeitung και την Die Zeit, ο εκπαιδευτής δυτών από την Ουκρανία με όνομα Volodymyr Z. φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας δυτών που προκάλεσε τις εκρηξεις στους δύο αγωγούς αερίου το 2022.



Κατά τα ίδια δημοσιεύματα ο άνδρας έχει διαφύγει από την Πολωνία καθώς φέρεται να ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις γερμανικές αρχές.

Όπως μεταδίδει η Bild ο άνδρας αυτός στο παρελθόν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους για τυχόν εμπλοκή του στα σαμποτάζ και είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή δηλώνοντας έκπληκτος.



Οι γερμανικές αρχές, κατά τη δημοσιεύματα, φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα από την Ουκρανία, έναν άνδρα και μια γυναίκα, για εμπλοκή τους στα δύο σαμποτάζ χωρίς, όμως, να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Τα σαμποτάζ είχαν ανακλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, έξι μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στους αγωγούς που μεταφέρουν άεριο από τη Ρωσία στη Γερμανία με έρευνα να διεξάγεται στη Γερμανία, την Δανία και τη Σουηδία.

Ειδήσεις σήμερα:

Απ' το Ροστόφ στη Χαλκιδική: Ο Ιβάν είναι εδώ, εμφάνιση με φωτογραφία από το Πόρτο Καρράς μετά από 4 χρόνια

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη στον Βαρνάβα - «Πάει ο παράδεισός μου»

Συνελήφθη και ο αρχηγός της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική μετά τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr