Βρετανία: Τρία έτη φυλάκισης για άνδρα που κλώτσησε γυναίκα αστυνομικό κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συλλήψεις

Πληθαίνουν οι συλλήψεις για τις ταραχώδεις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν τις προηγούμενες εβδομάδες στη Βρετανία, οι οποίες έχουν ξεπεσάσει τις 1.000.

Όπως αναφέρει ο Independent, παραθέτοντας στοιχεία από το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας, 1.024 άτομα συνελήφθησαν και 575 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βάρος τους, όλη την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μερικά περιστατικά ξεχωρίζουν για τη βίαιη φύση του, όπως αυτό ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη, επειδή κλώτσησε στο έδαφος μια γυναίκα αστυνομικό και συμμετείχε σε μια επίθεση που προκάλεσε ζημιές σε εννέα αυτοκίνητα. Ο άνδρας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε άμεσα την ενοχή του.

Νωρίτερα, ένας 60χρονος άνδρας φυλακίστηκε, καθώς έσυρε μια γυναίκα αστυνομικό στο έδαφος, κατά τη διάρκεια της επίθεσής του σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο, στο Rotherham. Ο εν λόγω άνδρας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες. Εν τω μεταξύ, ο άνδρας ανήκε σε μια ομάδα ακροδεξιών που τραυμάτισε πάνω από 50 αστυνομικούς.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέλφαστ.

Τα επεισόδια,  που έχουν χαρακτηριστεί ως τα σοβαρότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2011, ξέσπασαν σε δεκάδες πόλεις και χωριά  με έναυσμα επίθεση με μαχαίρι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κορίτσια την 29η Ιουλίου. Αμέσως, ακροδεξιές ομάδες συσπειρώθηκαν πραγματοποιώντας δαμαρτυρίες με αντιμεταναστευτικά και ρατσιστικά συνθήματα. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις βίαιες ταραχές και έχοντας εξ' αρχής επιδοθεί στην άμεση εκδίκαση των περιστατικών αυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής - Στα 24 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Ουκρανία: Υποστηρίζει ότι κατέρριψε ρωσικό μαχητικό στο Κουρσκ και ότι κρατά 100 αιχμαλώτους πολέμου

Μπεν Άφλεκ: Εκείνος χώρισε τη Λόπεζ - Την εγκατέλειψε γιατί έθετε τη νηφαλιότητά του σε κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr