Ταϊλάνδη: Απoπέμφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας- Διόρισε υπουργό που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης

Η έκτακτη συνεδρίαση για την εκλογή νέου πρωθυπουργού προγραμματίστηκε για τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου

Οι βουλευτές της Ταϊλάνδης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την Παρασκευή 16 Αυγούστου,  για να εκλέξουν τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, μετά την αποπομπή του Σρέτα Ταβίσιν από το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το CNN, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη ότι ο Σρέτα είχε παραβιάσει τους ηθικούς κανόνες διορίζοντας δικηγόρο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκιση στο υπουργικό συμβούλιο.

Η έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα, 6.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να εκλεγεί ο διάδοχος του Σρέτα. Το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη 15 Αυγούστου, από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η ετυμηγορία ακολουθεί της διάλυσης του προοδευτικού Κόμματος «Move Forward» της Ταϊλάνδης, το οποίο κέρδισε στις περσινές εκλογές, και απαγόρευσε στους ηγέτες του να συμμετέχουν στην πολιτική για 10 χρόνια, αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Δορυφόρος του Copernicus κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής - Στα 24 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Ουκρανία: Υποστηρίζει ότι κατέρριψε ρωσικό μαχητικό στο Κουρσκ και ότι κρατά 100 αιχμαλώτους πολέμου

Μπεν Άφλεκ: Εκείνος χώρισε τη Λόπεζ - Την εγκατέλειψε γιατί έθετε τη νηφαλιότητά του σε κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr