Ινδία: Στα 1,52 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της ως το 2036

Η Ινδία αυτή τη στιγμή είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, με τον πληθυσμό της να υπολογίζεται στους 1,42 δις κατοίκους

Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να φθάσει το 1,52 δισεκατομμύριο σε μια δεκαετία, αυξανόμενος κατά 100 εκατομμύρια ως το 2036, αναφέρει η νέα έκθεση «Γυναίκες και άνδρες στην Ινδία» που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Στατιστικής και Εφαρμογής Προγραμμάτων της χώρας και ευρήματα της οποίας παρέχονται στο ειδησεογραφικό μέσο Independent.

Η Ινδία αυτή τη στιγμή είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, με τον πληθυσμό της να υπολογίζεται στους 1,41 δις κατοίκους.

Ωστόσο, η επικείμενη αύξησή του πληθυσμού δεν σημαίνει περισσότερα άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς η ίδια έκθεση προβλέπει αύξηση του ποσοστού ατόμων άνω των 60 ετών και ταυτόχρονη μείωση των ατόμων ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Τα ευρήματα αποδίδουν την πτώση του μεγέθους του νεότερου πληθυσμού στη μείωση του ποσοστού γονιμότητας. Παρόλα αυτά, η έκθεση προβλέπει καλύτερη αναλογία φύλου στην Ινδία, με αύξηση από 943 γυναίκες ανά 1.000 άνδρες σε 952 γυναίκες μέχρι το 2036.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ως επείγουσα την ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας, εφιστώντας την προσοχή στις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που επηρεάζουν την όραση.

Ειδήσεις σήμερα:

Αστεροσκοπείο: Η ακτινογραφία της φωτιάς στην Αττική - 2η χειρότερη από το 2009, κάηκαν σχεδόν 100.000 στρέμματα

Πόλεμος στην Ουκρανία – BBC: Γιατί ο Πούτιν δεν έχει καταφέρει να εκδιώξει τους Ουκρανούς από το Κουρσκ

Ο Ζούκερμπεργκ τιμά τη σύζυγό του με ένα τεράστιο άγαλμα στην αυλή του – Είναι… πράσινη με ασημένιο μανδύα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr