Ινδία: Σε επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας η έρευνα για τον βιασμό και τη δολοφονία νοσηλεύτριας μέσα σε νοσοκομείο

Ένας άνδρας που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομεία συνελήφθη για άλλο ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή στη χώρα

Οι Αρχές στην Ινδία ανέθεσαν σε επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας την έρευνα για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής νοσηλεύτριας στη Κολκάτα, περιστατικό που προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη χώρα και οδήγησε τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το πτώμα της 31χρονης γυναίκας βρέθηκε την Παρασκευή, φέροντας πολλαπλά τραύματα, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η γυναίκα, μετά το δείπνο με συναδέλφους της, είχε πάει για να ξεκουραστεί σε αίθουσα όπου γίνονται σεμινάρια. Εντοπίστηκε νεκρή αρκετές ώρες μετά το δείπνο.

Η νεκροψία-νεκροτομή επιβεβαίωσε ότι η άτυχη γυναίκα βιάστηκε και δολοφονήθηκε.

Οι γονείς της νεαρής γυναίκας υποψιάζονται ότι η κόρη τους έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μεταδίδει το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο πατέρας της έλεγε μάλιστα ότι αγόρασε στην κόρη του αυτοκίνητο για να γυρίζει με ασφάλεια στο σπίτι τα βράδια «αλλά δεν ήταν ασφαλής ούτε στο νοσοκομείο μέσα στη βάρδια της».

Η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο έναν άνδρα που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο με το θύμα. Δεν είναι σαφές τι είδους καθήκοντα είχε ο άνδρας στο νοσοκομείο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν ένα είδος μεσάζοντα που διευκόλυνε με το αζημίωτο τη γρήγορα εισαγωγή ασθενών.

Την Τρίτη το ανώτατο δικαστήριο της Κολκάτα ανέθεσε την υπόθεση στο Κεντρικό Γραφείο Ερευνών, μια επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας, προκειμένου να «εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο κοινό». Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση κατηγορούνται ότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία σε πολιτείες της Ινδίας διέκοψαν επ' αόριστον την παροχή φροντίδας στους ασθενείς, που δεν έχουν επείγουσα ανάγκη, απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης και επιπλέον μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας τους.

Η σεξουαλική βία σε βάρος των γυναικών είναι πολύ διαδεδομένη στην Ινδία, όπου κατά μέσο όρο καταγγέλλονταν σχεδόν 90 βιασμοί την ημέρα το 2022 σε μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, ένας αριθμός που μάλλον απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ζητούν όχι μόνο να ολοκληρωθεί γρήγορα η δίκη για το έγκλημα, αλλά να προσδιοριστούν οι παράγοντες που το προκάλεσαν, αλλά βέβαια και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και ειδικά των γυναικών.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζούκερμπεργκ τιμά τη σύζυγό του με ένα τεράστιο άγαλμα στην αυλή του – Είναι… πράσινη με ασημένιο μανδύα

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer - Δείτε βίντεο

Σκάνδαλο στη Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι κάνει ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr