Ιταλία: Στο 90% η πληρότητα των ιταλικών τουριστικών υποδομών τον Δεκαπενταύγουστο

Ιταλία: Στο 90% η πληρότητα των ιταλικών τουριστικών υποδομών τον Δεκαπενταύγουστο

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια των μεγάλων πόλεων όπως η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και η Νάπολη παρουσιάζουν πληρότητα κατά 83%

italia-touristes
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών της Φλωρεντίας, η πληρότητα των ιταλικών τουριστικών υποδομών, από αύριο 15 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 17 του μήνα, θα φτάσει το 90%.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, το 56% των τουριστών που θα επισκεφθούν γνωστά αλλά και λιγότερο ξακουστά θέρετρα της χώρας, είναι Ιταλοί και το υπόλοιπο 44% προέρχεται από το εξωτερικό.

Σε σχέση με το παρελθόν η παρουσία ντόπιων παραθεριστών είναι μειωμένη και τη διαφορά, όπως φαίνεται, πρόκειται να καλύψουν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια των μεγάλων πόλεων όπως η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και η Νάπολη παρουσιάζουν πληρότητα κατά 83%.

Το Κέντρο Ερευνών της Φλωρεντίας, τέλος, προσθέτει ότι ο τζίρος του συγκεκριμένου τετραήμερου, για τον τουριστικό τομέα της Ιταλίας, θα αγγίξει τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στην παρουσία, συνολικά, 14,8 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στη Βενετία

Κλείσιμο
Στα τέλη του Ιουλίου, η Βενετία ανακοίνωσε ότι θα περιόριζε το μέγεθος των τουριστικών γκρουπ στα 25 άτομα σε μια ακόμα προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο από τα πλήθη επισκεπτών στην πόλη.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι θα απαγορευόταν η χρήση μεγαφώνων από ξεναγούς στο πλαίσιο μέτρων που στόχο έχουν να «προστατεύσουν την ηρεμία των κατοίκων» και να διασφαλίσουν ότι οι πεζοί μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ελευθερία.

Για όσους δεν συμμορφωθούν με αυτά τα νέα μέτρα, που αρχικά σχεδιαζόταν να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά καθυστέρησαν έως τις αρχές Αυγούστου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ.

Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης καθώς και τα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζούκερμπεργκ τιμά τη σύζυγό του με ένα τεράστιο άγαλμα στην αυλή του – Είναι… πράσινη με ασημένιο μανδύα

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer - Δείτε βίντεο

Σκάνδαλο στη Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι κάνει ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης