Η Google επιβεβαίωσε η ομάδα που χάκαρε Τραμπ και Μπάιντεν συνδέονται με το Ιράν

Η Google επιβεβαίωσε η ομάδα που χάκαρε Τραμπ και Μπάιντεν συνδέονται με το Ιράν

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για την παραβίαση της προεκλογικής του εκστρατείας στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για το περιστατικό

trump-biden
Μια ομάδα χάκερ που συνδέεται με το Ιράν έχει βάλει στο στόχαστρο αξιωματούχους των εκστρατειών του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και οι επιθέσεις συνεχίζονται εναντίον αξιωματούχων της εκστρατείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο βραχίονας κυβερνοασφάλειας της Google.

Η έκθεση - που δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες αφότου η εκστρατεία του Τραμπ επιβεβαιώθηκε πως είχε υποστεί hacking - δεν αναφέρει αν οι hackers βρίσκονταν πίσω από τα συγκεκριμένα έγγραφα που υπέστησαν hacking και διέρρευσαν.

Η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google έγραψε την Τετάρτη ότι η APT42, μια ομάδα χάκερ που συνδέεται με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, είχε στοχεύσει «τους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περίπου δώδεκα ατόμων που συνδέονται με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και με τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ». Μεταξύ αυτών ήταν νυν και πρώην αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και άτομα που εργάζονταν στην προεκλογική εκστρατεία.

Η ανάλυση ανέφερε ότι η Google μπλόκαρε «πολλές» προσπάθειες της APT42 να συνδεθεί στους προσωπικούς λογαριασμούς αυτών των ατόμων, ενημέρωσε τις στοχευμένες εκστρατείες και παρέπεμψε τις υποθέσεις στις διωκτικές αρχές. Ωστόσο, η έκθεση δεν επιβεβαιώνει ότι η APT42 βρισκόταν πίσω από οποιαδήποτε επιχείρηση χάκερ και διαρροής, παρά μόνο ότι το Ιράν ενδιαφέρεται για τις εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις.

Κλείσιμο
Η Google αναφέρει στην έκθεση ότι «συνεχίζει να παρατηρεί ανεπιτυχείς προσπάθειες από την APT42 να θέσει σε κίνδυνο τους προσωπικούς λογαριασμούς ατόμων που συνδέονται με τον πρόεδρο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων νυν και πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και ατόμων που σχετίζονται με τις εκστρατείες».

Η έκθεση της Google ανέφερε επίσης ότι η APT42 «απέκτησε με επιτυχία πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό Gmail ενός υψηλού προφίλ πολιτικού συμβούλου», αλλά δεν κατονόμασε τον σύμβουλο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για την παραβίαση της προεκλογικής του εκστρατείας στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για το περιστατικό και επαίνεσε την έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών για την παραβίαση.

Η APT42 επιχείρησε επίσης να παρέμβει κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, όταν η Google συμμετείχε επίσης στην παρεμπόδιση των προσπαθειών αυτών των επιτιθέμενων και μιας άλλης ομάδας που συνδέεται με την Κίνα να στοχεύσουν τις τότε εκστρατείες του Τραμπ και του Μπάιντεν.

Πηγή: Politico

Ειδήσεις σήμερα:

Χρέη προς τους δήμους: Έρχεται ρύθμιση μέχρι 60 δόσεις και κούρεμα προσαυξήσεων από 75% έως 95%

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer - Δείτε βίντεο

Σκάνδαλο στη Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι κάνει ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης