Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα μπλόκαραν τέσσερα αεροδρόμια και σταμάτησαν πτήσεις, δείτε βίντεο

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα μπλόκαραν τέσσερα αεροδρόμια και σταμάτησαν πτήσεις, δείτε βίντεο

Οκτώ ακτιβιστές διέκοψαν ή περιόρισαν την πτητική δραστηριότητα στα αεροδρόμια σε Βερολίνο, Κολονία/Βόννη, Νυρεμβέργη και Στουτγάρδη – Κόλλησαν τα χέρια τους με κόλλα στον ασφαλτοτάπητα

protests_last_generation
Έφοδο σε τέσσερα αεροδρόμια της Γερμανίας πραγματοποίησαν ακτιβιστές για το κλίμα, που κόλλησαν τα χέρια τους με κόλλα στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα δύο εκ των αεροδρομίων να αναστείλουν προσωρινά τις πτήσεις τους σήμερα το πρωί.

Η οργάνωση Last Generation ανακοίνωσε ότι οκτώ ακτιβιστές της διέκοψαν ή περιόρισαν την πτητική δραστηριότητα στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Κολονίας/Βόννης, της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης και δημοσίευσε φωτογραφίες από τη δράση. Οι ακτιβιστές, αναφέρεται, δεν εισήλθαν στον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης.

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο Facebook, ανέστειλε τις πτήσεις για περίπου μια ώρα εξαιτίας των ακτιβιστών. Έξι πτήσεις καθυστέρησαν, μία ακυρώθηκε και άλλη μία εξετράπη σε άλλο αεροδρόμιο.

🗣️“Ich bin hier am Flughafen BER, weil ich nicht hinnehmen kann, dass die Art, wie wir mit fossilen Brennstoffen...

Posted by Letzte Generation on Wednesday, August 14, 2024
Κλείσιμο


Στο αεροδρόμιο Κολονίας/Βόννης, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά μετά τις 08.25 ώρα Ελλάδας, αφού διεκόπησαν νωρίτερα σήμερα, ενώ και πάλι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου μέσω Χ.

Η αστυνομία βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και ήταν σε θέση να απομακρύνει τους δύο διαδηλωτές που είχαν εισέλθει στην ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας του αερολιμένα, παραβιάζοντας έναν φράκτη, χωρίς να επηρεαστεί η πτητική δραστηριότητα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του, δεν επηρεάστηκε η πτητική δραστηριότητα καθώς τα δύο άτομα που μπλόκαραν βοηθητικό διάδρομο συνελήφθησαν άμεσα από την αστυνομία.

💬 „Das was gerade auf dem Spiel steht, dass sind Milliarden an Menschenleben, die einfach draufgehen werden und der...

Posted by Letzte Generation on Wednesday, August 14, 2024


Σχεδιάζονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις και σε άλλες χώρες

Η οργάνωση Last Generation έχει αναφέρει αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου δήλωσε ότι σχεδιάζονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας, που ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να επιδιώξει να κλειστεί παγκόσμια συμφωνία για τερματισμό της χρήσης πετρελαίου, αερίου και άνθρακα έως το 2030.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε μέσω Χ ότι οι «εγκληματικές ενέργειες» των διαδηλωτών είναι «επικίνδυνες και ανόητες». Σύμφωνα με την ίδια, το υπουργείο έχει προτείνει αυστηρές ποινές φυλάκισης για τέτοιες ενέργειες και υποχρεώνει τα αεροδρόμια να προχωρήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεών τους.


📣 Fossile Brennstoffe kosten Menschenleben. Die Regierungen sind zu Ignorant um zu verstehen, dass sie den Plan machen...

Posted by Letzte Generation on Wednesday, August 14, 2024



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα μέτρα για να ανοίξουν 200.000 κλειστά σπίτια και να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ συνταξιούχοι και μισθωτοί που δήλωναν κάτω από €10.000 και ξόδευαν πάνω και από €200.000

«Πραγματικό δίλημμα» για τον Πούτιν η αντεπίθεση των Ουκρανών: Χτυπήματα από ξηρά και αέρα στο γόητρο της Μόσχας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης