Ιαπωνία: Αρση του συναγερμού για μεγασεισμό, ο κίνδυνος όμως παραμένει

Ιαπωνία: Αρση του συναγερμού για μεγασεισμό, ο κίνδυνος όμως παραμένει

Δεν παρατηρήθηκε ανωμαλία στη σεισμική δραστηριότητα ή παραμόρφωση στον φλοιό της γης - Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος μειώνεται ξαφνικά μέσα σε μία εβδομάδα, λένε Ιάπωνες ειδικοί

japan-earthquake
Η Ιαπωνία ήρε την Πέμπτη τον συναγερμό για μεγασεισμό που εξέδωσε -για πρώτη φορά- την επομένη της δόνησης των 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου, καθώς δεν εντοπίστηκε καμία σημαντική αλλαγή στη σεισμική δραστηριότητα ή στις κινήσεις του φλοιού στα ανοικτά των ακτών της περιφέρειας Μιγιαζάκι.

Οι ιαπωνικές αρχές, ωστόσο, σημείωσαν ότι αν και ο συναγερμός έχει αρθεί, η πιθανότητα ενός σεισμού μεγάλης κλίμακας παραμένει.

«Είναι σημαντικό για όλους να συνεχίσουν να ασφαλίζουν τα έπιπλα και να ελέγχουν τους χώρους εκκένωσης στο πλαίσιο της τακτικής προετοιμασίας τους για σεισμό», δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός Yoshimasa Hayashi το πρωί της Πέμπτης.

«Όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, αυτή δεν είναι σαν μια κανονική προειδοποίηση, όπως μια προειδοποίηση για έντονη βροχόπτωση, όπου μόλις αρθεί, είσαι ασφαλής», δήλωσε ο Isao Nakamura, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Toyo.

Κλείσιμο
«Οι πληροφορίες αυτές δεν σημαίνουν ότι ο κίνδυνος μειώνεται ξαφνικά μετά από μία εβδομάδα. Ενώ το επίπεδο κινδύνου μπορεί να μειώνεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μειώνεται απότομα με τη μία», δήλωσε.

Μετά τον σεισμό της 8ης Αυγούστου, συνολικά 23 δονήσεις καταγράφηκαν στην περιοχή του επίκεντρου. Μετά τον τελευταίο, τη Δευτέρα, δεν έχει καταγραφεί κανένας, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Από την έκδοση του συναγερμού για τον μεγασεισμό, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καλέσει το κοινό να επανεκτιμήσει την ετοιμότητά του για σεισμό και να είναι έτοιμο για άμεση εκκένωση σε περίπτωση που σημειωθεί σεισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: H Τζολί ως Μαρία Κάλλας, ο Τζόκερ και οι Ελληνες

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο πάρκινγκ στις Μηλιές μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης