Τουρκία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ διαψεύδει ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα στρέφεται κατά της Άγκυρας

Τουρκία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ διαψεύδει ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα στρέφεται κατά της Άγκυρας

Ο Τζέφ Φλέικ ανέφερε ότι οι στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ελλάδα έγιναν για την υποστήριξη της Ουκρανίας – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αγορά 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων F-16 – Τι είπε για τα F-35

f35
Οι στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα έγιναν για την υποστήριξη της Ουκρανίας τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσινγκτον ευνοεί την Αθήνα έναντι της Τουρκίας ή ότι υπάρχει στόχος επίθεσης σε αυτή.

Ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που εκφράζει μερίδα πολιτικών αναλυτών και μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία περί ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα με πρόθεση να στραφούν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

Για την αγορά F-16

Επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις του Κογκρέσου για την πώληση F-16, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας, της Lockheed Martin και άλλων προμηθευτών για τον καθορισμό λεπτομερειών όπως η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής και οι προδιαγραφές παράδοσης.

Ο Τζεφ Φλέικ εξήγησε ότι η τρέχουσα συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά «40 νέων και 79 αναβαθμισμένων F-16» και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την οριστικοποίηση αυτών των θεμάτων.

Για τα F-35

Κλείσιμο
Όσον αφορά το πρόγραμμα των μαχητικών F-35, από το οποίο αποβλήθηκε η Τουρκία, ο Αμερικανός πρεσβευτής επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον «θέλει η Τουρκία να είναι σε θέση να αγοράσει και πάλι F-35», ενώ τόνισε ότι «πρέπει πρώτα να επιλυθεί το θέμα των S-400» για να συμβεί αυτό.

«Ελπίζουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές συνομιλίες και αν αυτές οι συνομιλίες αποφέρουν αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για τα F-35» κατέληξε ο Τζεφ Φλέικ.



Ειδήσεις σήμερα:

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: H Τζολί ως Μαρία Κάλλας, ο Τζόκερ και οι Ελληνες

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο πάρκινγκ στις Μηλιές μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης