Ινδία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα μετά τον βιασμό και δολοφονία νεαρής γιατρού σε νοσοκομείο

Με σύνθημα «Διεκδικούμε τη Νύχτα», γυναίκες πραγματοποίησαν νυχτερινές πορείες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ινδία, ειδικά τη νύχτα

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες με κεριά στα χέρια πραγματοποίησαν πορείες κατά τη διάρκεια της νύχτας την Τετάρτη προς την Πέμπτη (15/8) και σήμερα νωρίς το πρωί σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία, για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γιατρού σε νοσοκομείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αγανάκτηση για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες παρά τους νέους σκληρούς νόμους.

Η 31χρονη εκπαιδευόμενη γιατρός βιάστηκε και δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Κολκάτα όπου εργαζόταν. Το έγκλημα πυροδότησε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των γιατρών και θυμίζει τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012.

Περίπου 40 διαδηλωτές εισέβαλαν στο εσωτερικό του νοσοκομείου όπου έγινε η δολοφονία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Η γιατρός είχε αποσυρθεί για να κοιμηθεί πάνω σε ένα κομμάτι μοκέτας, μέσα σε μία αίθουσα σεμιναρίων στο R G Kar Medical College, έπειτα από μια μαραθώνια βάρδια 36 ωρών, ελλείψει κοιτώνων ή δωματίων για τους γιατρούς, είπαν στο Reuters συνάδελφοί της.

Βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή. Η αστυνομία είπε ότι βιάστηκε και δολοφονήθηκε – η οικογένεια δεν αποκλείει να επρόκειτο για ομαδικό βιασμό.

Το θύμα βρέθηκε να αιμορραγεί από τα μάτια και το στόμα, ενώ έφερε τραύματα στα πόδια της, το στομάχι, τους αστραγάλους, το δεξί χέρι της, σύμφωνα με την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη στις 9 Αυγούστου και περιήλθε στη γνώση του Reuters.

Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο συνελήφθη σε σχέση με το έγκλημα.

Πολλά νοσοκομεία σε πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες τους, εκτός των τμημάτων για τα έκτακτα περιστατικά στις αρχές της εβδομάδας, την ώρα που φοιτητές της ιατρικής πραγματοποίησαν καθιστικές διαμαρτυρίες απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε διαδηλώσεις με σύνθημα «Διεκδικούμε τη Νύχτα», γυναίκες πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις της Ινδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, την παραμονή της 78ης επετείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας για τις γυναίκες στην Ινδία, ειδικά τη νύχτα.

«Ως κοινωνία, πρέπει να σκεφθούμε τις κτηνωδίες που διαπράττονται σε βάρος των μητέρων μας, των κορών μας και των αδελφών μας. Υπάρχει οργή για αυτό στη χώρα. Μπορώ να νιώσω αυτήν την οργή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε ένα διάγγελμά του προς το έθνος με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: H Τζολί ως Μαρία Κάλλας, ο Τζόκερ και οι Ελληνες

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο πάρκινγκ στις Μηλιές μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr