Τόκιο: Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Αμπίλ

Ο τυφώνας Αμπίλ πρόκειται να χαλάσει τα σχέδια εκατομμυρίων τουριστών και Ιαπώνων που σήμερα γιορτάζουν την Ομπόν, την αντίστοιχη «Ημέρα των Νεκρών τους» 

Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στην Ιαπωνία, εξαιτίας του τυφών Αμπίλ, ο οποίος έπληξε το Τόκιο.

Πρόκειται για τον έβδομο τυφώνα στην Ιαπωνία για το 2024, τον οποίο μάλιστα η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) χαρακτήρισε ως «ισχυρό».

Όπως αναφέρει ο Independent, o τυφώνας Αμπίλ βρισκόταν σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου, περίπου 690 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό στις 9 το πρωί (τοπική ώρα).



Ο τυφώνας αναμένεται να διασχίσει την περιοχή του Τόκιο, όπου ζουν σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι, την Παρασκευή 16 του μήνα και στη συνέχεια να κινηθεί προς τις ακτές του Ειρηνικού.

Αυτό πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των διακοπών των Ιαπώνων, οι οποίοι γιορτάζουν την Ομπόν, μια τριήμερη Ιαπωνική βουδιστική γιορτή, κατά την οποία οι πιστοί τιμούν τα πνεύματα των νεκρών τους με χορούς, πυροτεχνήματα και φαναράκια, μεταξύ άλλων, που γιορτάζεται από τις 13 ως τις 15 του μήνα. Ως αποτέλεσμα, οι Ιάπωνες θα πρέπει να αναβάλουν τα σχέδιά τους και οι τουρίστες που είχαν σκοπό να γυρίσουν σπίτια τους θα πρέπει να περιμένουν να κοπάσει η καταιγίδα.

Ο Αμπίλ πνέει σήμερα με ανέμους ταχύτητας 125 χλμ/ώρα, με μέγιστες ριπές 180 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την JMA. Η υπηρεσία έχει προβλέψει έως και 200 χιλιοστά βροχόπτωσης στην περιοχή Kanto-Koshin έως τις 17 Αυγούστου, ενώ μετέπειτα από αυτό το διάστημα αναμένεται να εξασθενίσει σε καταιγίδα στον Ειρηνικό.

Ποιες εταιρείες ακυρώνουν τα δρομολόγιά τους

Οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα εξαιτίας του τυφώνα. Αναλυτικότερα, η Japan Airlines ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει 191 πτήσεις εσωτερικού και 26 πτήσεις εξωτερικού, ορισμένες από τις οποίες ήταν προγραμματισμένες να φτάσουν ή να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο την Παρασκευή. Η αεροπορική εταιρεία εκτίμησε ότι οι ακυρώσεις θα επηρεάσουν περίπου 38.600 πελάτες.

Η All Nippon Airways (ANA) ανακοίνωσε την ακύρωση 280 πτήσεων εσωτερικού την Παρασκευή, η οποία, όπως είπε, θα επηρεάσει περίπου 60.400 επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν προς περιοχές όπως η Οσάκα, η Φουκουόκα και η Οκινάουα.

Ο Κεντρικός Σιδηρόδρομος της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα ακυρώσει όλα τα δρομολόγια του τρένου Shinkansen bullet train μεταξύ του Τόκιο και της βιομηχανικής καρδιάς της Ιαπωνίας, της Ναγκόγια, την Παρασκευή.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στις γραμμές Tohoku, Yamagata και Joetsu Shinkansen θα εκτελούνται με μειωμένα δρομολόγια από τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών της Ιαπωνίας να είναι σε επιφυλακή για καταιγίδες, υψηλά κύματα, έντονες βροχοπτώσεις και πιθανές κατολισθήσεις που πρόκειται να προκαλέσει ο τυφώνας Αμπίλ, ενώ η ιαπωνική ακτοφυλακή ζήτησε από τα μεγάλα σκάφη να εκκενώσουν τον κόλπο του Τόκιο και να αποφύγουν να βγουν στη θάλασσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: H Τζολί ως Μαρία Κάλλας, ο Τζόκερ και οι Ελληνες

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο πάρκινγκ στις Μηλιές μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr