Έδωσα όλο μου το είναι στον αγώνα, δεν ήταν στημένη η επιλογή μου, λέει η Αυστραλή breakdancer με τους μηδέν βαθμούς

Έδωσα όλο μου το είναι στον αγώνα, δεν ήταν στημένη η επιλογή μου, λέει η Αυστραλή breakdancer με τους μηδέν βαθμούς

Η Ρέιτσελ Γκαν είπε ότι η κριτική σε βάρος την έκανε να αισθάνεται άσχημα και υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε – Το μέρος της παίρνει η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή και μιλά για bullying

arthrou-rachael-gunn
Συντετριμμένη από την κριτική που δέχτηκε για την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στο μπρέικ ντανς δηλώνει ότι αισθάνεται η Αυστραλία χορεύτρια Ρέιτσελ Γκαν, η οποία κατάφερε να βαθμολογηθεί με μηδέν και να γίνει βάιραλ.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Γκαν λέει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι η εμφάνισή της «θα άνοιγε την πόρτα σε τόσο πολύ μίσος».



Κλείσιμο
«Εγώ πέρασα καλά, το πήρα πολύ στα σοβαρά και έδωσα το είναι μου», λέει για την εμφάνισή της και προσπαθεί να δικαιολογήσει τους μηδέν βαθμούς, λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βαθμοί στο μπρέικ ντανς». Καλεί μάλιστα τους πάντες να δουν τις βαθμολογίες των κριτών στο σάιτ των Αγώνων.

Breaking has arrived to the Olympics and is delivering the ultimate ✨icon✨ #paris2024


Μετά μπαίνει στο ζήτημα των καταγγελιών που γίνονται αυτές τις ημέρες στην Αυστραλία ότι η επιλογή της έγινε σε βάρος άλλων υποψηφίων. Η Γκαν λέει ότι επιλέχτηκε έπειτα από «διαφανή και ανεξάρτητα οργανωμένα προκριματικά» και ζητά να σταματήσει η παρενόχληση κατά της οικογένειας, των φίλων της και της κοινότητας του μπρέικ ντανς στην Αυστραλία.

B-girl Raygun’s journey to the Olympics


Εν τω μεταξύ πάνω από 50.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει διαδικτυακό αίτημα να ζητήσει συγγνώμη η Γκαν αλλά και η επικεφαλής της αυστραλέζικης αποστολής στους Αγώνες.

Στο ζήτημα παρενέβη και η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή (AOC), με τον πρόεδρό της να λέει ότι το αίτημα «ανακίνησε το μίσος χωρίς να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία», μιλώντας για bullying σε βάρος της αθλήτριας.


Καταγγελίες για «στημένη» επιλογή

Η κριτική επικεντρώνεται στα προκριματικά που είχαν γίνει στο Σίδνεϊ τον περασμένο Οκτώβριο, με τις καταγγελίες να υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός στήθηκε για να ευνοήσει την Γκαν.

Σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφηναν να εννοηθεί ότι η Γκαν και ο σύζυγός της (και επίσης χορευτής του μπρέικ ντανς) είχαν αναλάβει θέσεις σε αυστραλιανές οργανώσεις μπρέικ ντανς, κάτι που διέψευσε η AOC.

Ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής δήλωσε, πάντως, ότι η Γκαν δεν ήταν κακή σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες για την ολυμπιακή ομάδα. Η Γκαν «έκανε το καλύτερο, αλλά δυστυχώς οι άλλες χορεύτριες [ενν. στους Αγώνες] ήταν καλύτερες».

Το διαδικτυακό αίτημα υποστηρίζει ακόμη ότι η Γκαν ουσιαστικά οργάνωσε την επιτροπή που την επέλεξε και ότι ρόλο σε αυτά είχε και ο σύζυγος της Γκαν.



Την ίδια ώρα βάιραλ έχει γίνει ένα βίντεο με την Μόλι Τσάπμαν, η οποία δεν προκρίθηκε στους Αγώνες. Και οι δύο, αν και είχαν μια κακή εμφάνιση σε παγκόσμια διοργάνωση τον Σεπτέμβριο, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε διοργάνωση στην Αυστραλία.

Εκεί η Γκαν επικράτησε εύκολα σε βάρος της Τσάπμαν, με πολλούς να λένε ότι η Τσαπμαν ήταν πολύ καλύτερη. «Πώς ήταν δυνατόν να χάσει;» αναρωτιούνται πολλοί.



Ειδήσεις σήμερα:

Μάθιου Πέρι: Σύλληψη που συνδέεται με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει άβαφη από την Κίμωλο - Σοκ, της σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με βρετανικά τεθωρακισμένα η επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ - Ελέγχουμε 82 κοινότητες, λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης