Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δημοσίευσε φωτογραφία ομήρου που σκοτώθηκε από άνδρα της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δημοσίευσε φωτογραφία ομήρου που σκοτώθηκε από άνδρα της

Πρόκειται για παλιό στιγμιότυπο, η σορός του ομήρου είχε ανακτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο αναφέρει το Ισραήλ

gaza_war
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός ομήρου που σκοτώθηκε από έναν από τους φρουρούς της προκειμένου να τον εκδικηθεί.

«Έπειτα από έρευνα, καθορίστηκε πως ο στρατιώτης στον οποίο είχε ανατεθεί να φρουρεί τον κρατούμενο του εχθρού, ο οποίος σκοτώθηκε, ενήργησε με στόχο να εκδικηθεί, αντίθετα προς τις οδηγίες, αφότου έμαθε για τον θάνατο των παιδιών του σε μακελειό που διέπραξε ο εχθρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κασάμ, Αμπού Ομπέιντα.

Στη φωτογραφία ο όμηρος είναι νεκρός και τυλιγμένος με σεντόνι με αίματα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι ανέκτησε τη σορό τον περασμένο Νοέμβριο στη Λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε είναι εκείνη «ενός ομήρου που δολοφονήθηκε και του οποίου η σορός βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης» του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ τον Νοέμβριο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ισραηλινός στρατός. «Η οικογένειά του έχει ενημερωθεί», αναφέρουν ακόμη οι ισραηλινές αρχές.

Από τους 251 ανθρώπους που κρατήθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι 111 παραμένουν κρατούμενοι στη Γάζα, εκ των οποίων 39 δηλώθηκαν νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Εν τω μεταξύ, ο στρατιωτικός βραχίονας της ισλαμιστικής οργάνωσης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκινά έρευνα αφότου μαχητές της «σκότωσαν έναν όμηρο» και «τραυμάτισαν δύο γυναίκες ομήρους» σε «δύο ξεχωριστά περιστατικά» στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτά τα γεγονότα «δεν αντιπροσωπεύουν την ηθική μας και τα διδάγματα της θρησκείας μας στη διαχείριση των κρατουμένων και θα ενισχύσουμε τις οδηγίες μας» τόνισε ο Ομπέιντα, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί «πως ο εχθρός φέρει την πλήρη ευθύνη για κάθε οδύνη και κίνδυνο στα οποία εκτίθενται οι αιχμάλωτοί του».

Ο Αμπού Ομπέιντα δεν ανέφερε πότε συνέβη το περιστατικό. Η χρονική στιγμή της αποκάλυψης της Χαμάς θα μπορούσε να αποτελεί μια προσπάθεια να αυξηθεί η πίεση στο Ισραήλ ενόψει των διαπραγματεύσεων για μια εκεχειρία στην Ντόχα.

Απεσταλμένοι από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Κατάρ και την Αίγυπτο συναντώνται σήμερα Πέμπτη (15/8) στην Ντόχα σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία για την εφαρμογή μιας εκεχειρίας, η οποία θα μπορούσε να προβλέπει την απελευθέρωση Ισραηλινών και ξένων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ως αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση πολλών Παλαιστινίων που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Μάθιου Πέρι: Σύλληψη που συνδέεται με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση

Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει άβαφη από την Κίμωλο - Σοκ, της σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με βρετανικά τεθωρακισμένα η επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ - Ελέγχουμε 82 κοινότητες, λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης