Ντόναλντ Τραμπ: Τι συμβαίνει με τα ρούχα του - Βάτες στα κοστούμια, μακριά παντελόνια και καπέλα MAGA

Ο βρετανικός Guardian επιχειρεί να ρίξει φως στις προθέσεις πίσω από κάθε ασυνήθιστη στυλιστική επιλογή του μεγιστάνα - Δείτε φωτογραφίες

Μία διαφορετική ματιά στις στυλιστικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να δώσει ο βρετανικός Guardian, κάνοντας λόγο για λεπτομέρειες στην εμφάνισή του οι οποίες τον διαφοροποιούν ενώ πιθανόν να γίνονται ηθελημένα προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα.

Συγκεκριμένα σε κείμενο που υπογράφει η Zoe Williams, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο Τραμπ, γνωστός για την επιβλητική παρουσία του στη διεθνή σκηνή, δεν εντυπωσιάζει μόνο με τον χαρακτήρα του αλλά και με τις ασυνήθιστες ενδυματολογικές του επιλογές. Είναι όμως αυτά τα "παράξενα" ρούχα του μέσο για να μας προκαλέσει αμηχανία, ή απλώς μια εκδήλωση ματαιοδοξίας;»

Ο ειδικός σε ανδρικά ρούχα, Ντέρεκ Γκάι, ανέλυσε το στυλ του Τραμπ σε μια δημοφιλή ανάρτηση στο X, αμέσως μετά τη συνέντευξη του πρώην προέδρου με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.


Ο Γκάι σημείωσε ότι τα σακάκια με επωμίδες φαίνονται καλαίσθητα όταν στέκεσαι ακίνητος, αλλά όταν κινείσαι ή κάθεσαι, δημιουργούν μια αφύσικη εικόνα, όπως συνέβη με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα όπου η γκαρνταρόμπα του Τραμπ φαίνεται να του δημιουργεί προβλήματα.

Οι βάτες στα κοστούμια

Τα υπερβολικά σακάκια του Τραμπ φαίνεται να αποτελούν μέρος της προσπάθειάς του να κρύψει το σωματότυπό του, αλλά οι επωμίδες που φορούσε κατά τη συνέντευξη με τον Μασκ είναι ένα στυλιστικό παράδοξο. Δημιουργούν μια ακατανόητη σιλουέτα και γεννούν ερωτήματα: είναι τόσο δυνατός όσο φαίνεται; Γιατί φοράει κάτι που μοιάζει με πανοπλία;

Η υπερβολικά μακριά γραβάτα



Το πιο μεγάλο λάθος για έναν άνδρα με πιο βαρύ σωματότυπο είναι η κοντή γραβάτα. Ο Τραμπ, λοιπόν, φορά τις γραβάτες του εξαιρετικά μακριές, δημιουργώντας μια ανατρεπτική εικόνα. Η γραβάτα δεν φτάνει καν στο βρόχο πίσω και καταλήγει να στερεώνεται με ταινία. Κάποιοι υποθέτουν ότι το κάνει για να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση υπερμεγέθους ανδρισμού.

Το λευκό γιλέκο



Όταν ο Τραμπ επισκέφθηκε τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2019, φορούσε λευκό παπιγιόν και γιλέκο. Ωστόσο, το γιλέκο ήταν υπερβολικά μακρύ, ενώ το σακάκι είχε παραδοσιακό κοντό μήκος, δημιουργώντας μια ακαλαίσθητη εικόνα. Το αποτέλεσμα; Ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ έδειχνε αμήχανη δίπλα του.

Η κόκκινη γραβάτα




Η κόκκινη γραβάτα είναι το σύμβολο της δεξιάς στις ΗΠΑ, και φυσικά ο Τραμπ την επιλέγει συχνά. Ωστόσο, έχει επίσης γραβάτες κίτρινες και μπλε, οι οποίες μάλλον αντανακλούν την απέχθειά του για την πολυπλοκότητα.




Το καπέλο MAGA



Το καπέλο MAGA (Make America Great Again) αποτελεί σύμβολο της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, αλλά ταυτόχρονα ενσαρκώνει και την περιφρόνησή του προς τους οπαδούς του. Είναι μια αντίφαση: από τη μια, το φορά για να δείξει ότι είναι «σαν αυτούς», ενώ από την άλλη, ίσως το χρησιμοποιεί για να καλύψει την αληθινή του άποψη, αναφέρει ο Guardian.

Η ενδυμασία στο γκολφ



Είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα φωτογενές προφίλ όταν παίζεις γκολφ, και ο Τραμπ έχει κατηγορήσει τους "κακοήθεις πράκτορες" ότι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να φουσκώσουν την κοιλιά του σε φωτογραφίες. Ας επικεντρωθούμε όμως στα ρούχα του γκολφ: Ο Τραμπ προτιμά ένα λευκό πόλο και σκούρα παντελόνια, με τη μόνη πινελιά να έρχεται από κάποια ασπρόμαυρα παπούτσια γκολφ. Η λιτότητα αυτή αντανακλά την πεποίθησή του ότι το γκολφ δεν είναι αναψυχή, αλλά η πραγματική του δουλειά.

Το ευρύ Παντελόνι



Πολύ φαρδύ, πολύ μακρύ… Το παντελόνι του Τραμπ είναι κάτι το ιδιαίτερο. Φαίνεται ότι χρησιμοποιείται μια τεράστια ποσότητα υφάσματος για να κατασκευαστούν, και του δίνουν μια παραμυθένια εμφάνιση, σαν να μπορεί να απογειωθεί ή να πλεύσει σε έναν ωκεανό μόνο με αυτό που φοράει. Ίσως αυτό είναι το στυλ που επιδιώκει, ποιος ξέρει;

Το γυαλιστερό υλικό



Όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ φορούν ναυτικό κοστούμι, είναι κάτι το παραδοσιακό. Ωστόσο, ο Τραμπ επιλέγει ένα ναυτικό κοστούμι με γυαλιστερή υφή. Είναι σαν να θέλει να ξεχωρίσει και να είναι ο πιο μεγάλος, ο πιο δυνατός και ο πιο έξυπνος πρόεδρος που υπήρξε ποτέ. Είναι σαν να κάνει έναν οπτικό ελιγμό, σαν ένα πτηνό που προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Χάρης Γιακουμάτος: Δείχνει τον καμένο κήπο του στην Πεντέλη - Ευτυχώς μου έσωσαν το σπίτι, έγραψε

Ζέτα Θεοδωροπούλου: Περνά το καλοκαίρι με τα παιδιά της, μετά τον χωρισμό με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη

Μέγαρα: Ψαροντουφεκάς εντόπισε πνιγμένο σκύλο που τον είχαν δέσει και του έβαλαν μεγάλη πέτρα στον λαιμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr