Μάθιου Πέρι: Ποια είναι η «βασίλισσα της κεταμίνης» που κατηγορείται για τον θάνατό του

Η Σάνγκα φέρεται να έδωσε στον Πέρι τη μοιραία δόση στις 24 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατό του - Το κατηγορητήριο περιγράφει τα έργα και τις ημέρες της 41χρονης

Μια γυναίκα που ζει στο Χόλιγουντ και έχει το παρατσούκλι «βασίλισσα της κεταμίμνης» είναι ένα από τα πέντε πρόσωπα στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η Αστυνομία του Λος Άντζελες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία αποκάλυψε πως πίσω από την υπόθεση είχε στηθεί ολόκληρη εγκληματική οργάνωση η οποία έδινε κεταμίνη και ναρκωτικά και σε άλλα άτομα πλην του ηθοποιού. Ο πρωταγωνιστής από τα «Φιλαράκια» είχε βρεθεί νεκρός στις 28 Οκτωβρίου 2023 στην κατοικία του, με τον θάνατο να οφείλεται στην (κατά λάθος) υπερβολική δόση του ναρκωτικού, το οποίο ήταν γνωστό ότι λάμβανε.

Πίσω από τον χαρακτηρισμό της «βασίλισσας της κεταμίνης» κρύβεται η Τζασβίν Σάνγκα (Jasveen Sangha) που κατηγορείται ότι πωλούσε κεταμίνη και άλλα ναρκωτικά σε διασημότητες. Στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ιδιαίτερα ενεργή, γράφοντας συχνά για τις (ακριβές) διακοπές της σε εξωτερικά μέρη.

Η 41 ετών Σάνγκα και άλλο ένα πρόσωπο συνελήφθησαν την Πέμπτη (15/8). Η Σάνγκα στο ένταλμα είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για την κατοχή και τη διανομή της κεταμίνης. Αν καταδικαστεί η ποινή μπορεί να κυμαίνεται από 10 χρόνια έως και ισόβια.



Το NBC αναφέρει ότι η Σάνγκα είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάρτιο για ένα ομοσπονδιακό αδίκημα που αφορά ναρκωτικά, το οποίο δεν σχετίζεται με την περίπτωση του Πέρι. Αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Πωλούσε ναρκωτικά σε διάφορους πελάτες τουλάχιστον από το 2019, ενώ είχε και ένα σπίτι στο Νορθ Χόλιγουντ όπου ζούσε και έκρυβε ναρκωτικά.

Παρά το ότι γνώριζε τους κινδύνους από τη χρήση τους, η Σάνγκα συνέχισε να πουλά ναρκωτικά. Αναφέρεται από τις δικαστικές αρχές ότι τον Αύγουστο του 2019, πούλησε κεταμίνη σε κάποιον Κόντι ΜακΛόρι λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του από υπερβολική δόση. Όταν ένα μέλος της οικογένειας του ΜακΛόρι έστειλε στη Σάνγκα ένα SMS που έλεγε ότι η κεταμίνη της είχε σκοτώσει τον ΜακΛόρι, η Σάνγκα πραγματοποίησε αναζήτηση στο Google για το «αν μπορεί η κεταμίνη να καταχωρηθεί ως αιτία θανάτου»...

Αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση εξηγούν ότι η Σάνγκα και άλλος ένας κατηγορούμενος, «ενδιαφερόταν περισσότερο για τα κέρδη από τον Μάθιου Πέρι, παρά για την καλή κατάστασή του».



Μόλις στα μέσα του Οκτωβρίου είχε αρχίσει ο Πέρι να προμηθεύεται το ναρκωτικό από τη Σάνγκα. Στις 11 Οκτωβρίου 2023 έστειλε μήνυμα σε έναν από τους συγκατηγορούμενους για να του πει ότι η κεταμίνη της είναι υψηλής ποιότητας. Αν πάρει ο Πέρι μια δόση «έχω και περισσότερες αν του αρέσει», έγραφε.

Η Σάνγκα φέρεται να έδωσε στον Πέρι τη μοιραία δόση στις 24 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατό του. Ήταν 25 φιαλίδια και για δώρο «μερικά γλιφιτζούρια με κεταμίνη» γιατί η παραγγελία ήταν μεγάλη.

Στις δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, η Σάνγκα κατηγορείται ότι πούλησε στον Πέρι συνολικά 50 φιαλίδια κεταμίνης αντί 11.000 δολαρίων σε μετρητά. Αρχικά ο ηθοποιός προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από γιατρούς, αλλά μετά στράφηκε για λόγους κόστους στη «βασίλισσα».

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του ηθοποιού, για τον οποίο η Σάνγκα γνώριζε ότι η εξάρτησή του είναι εκτός ελέγχου, η κατηγορούμενη έστειλε σε συγκατηγορούμενούς της το μήνυμα «Σβήστε όλα τα μηνύματά μας». Στις επικοινωνίες τους αναφερόταν στην κεταμίνη ως Dr. Pepper, από τη φίρμα ενός δημοφιλούς αναψυκτικού στις ΗΠΑ.

Στην έρευνα που έγινε στην κατοικία της βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών, 79 φιαλίδια κεταμίνης, περίπου 1,4 κιλά πορτοκαλί χαπιών που περιείχαν μεθαμφεταμίνη, μανιτάρια ψιλοκυβίνης, κοκαΐνη και συνταγογραφούμενα φάρμακα που φαίνεται ότι είχαν ληφθεί με δόλιο τρόπο.

Η κεταμίνη είναι δημοφιλές ναρκωτικό (party drug), το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και σαν εναλλακτική θεραπεία, σε ενέσιμη μορφή, για την κατάθλιψη ή το άγχος. Πάντως η χρήση του σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι επιτηρούμενη από ειδικούς.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην περίπτωση του Πέρι έδειξε η ποσότητα που βρέθηκε στο σώμα του ότι δεν μπορεί να προέρχεται από την κεταμίνη που λάμβανε για θεραπευτικούς λόγους. Ήταν μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, αυτά που χρησιμοποιούνται για αναισθησία σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Ιωάννινα: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στους Δρυμάδες Παγωνίου


Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός και στην Ευρώπη, στη Σουηδία το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής

Τσιτσιπάς για το διαζύγιο με τον προπονητή - πατέρα του: Ελπίζω να μου βγει σε καλό, δεν ρώτησα την Μπαντόσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr