Κουρσκ: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής των Ουκρανών

Η αστραπιαία έφοδος ξεδιπλώθηκε στις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στον στρατό του Πούτιν

Πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ δόθηκαν σήμερα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον ουκρανικό στρατό.

Το βίντεο καταγράφει την πρώτη φάση της αστραπιαίας εφόδου, η οποία ξεδιπλώθηκε στις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στον στρατό του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.



Tο βίντεο που δημοσίευσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο X δείχνει, μεταξύ άλλων, πώς οι ουκρανικές δυνάμεις «κατέστρεψαν τις αμυντικές γραμμές του εχθρού» και αιχμαλώτισαν Ρώσους στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και δυτικές δυνάμεις, που θέλουν να αποτρέψουν μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, δήλωσαν πως η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει προηγουμένως και πως η Ουάσινγκτον δεν είχε καμία ανάμιξη στην επιχείρηση. Το Κρεμλίνο ωστόσο θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση εμπλέκονται άμεσα.

Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντερ Σίρσκι δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως το Κίεβο εγκατάστησε ένα γραφείο στρατιωτικής διοίκησης στο τμήμα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ όπου όπως είπε οι δυνάμεις του εξακολουθούν να προωθούνται, παρ΄όλο που τα στρατεύματα της Μόσχας ενέτειναν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία.

Αν και η ουκρανική επίθεση έχει αποκαλύψει αδυναμίες στην άμυνα της Ρωσίας και έχει αλλάξει το δημόσιο αφήγημα για τη σύγκρουση, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως αυτό που αποκαλούν ουκρανική «τρομοκρατική εισβολή» δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου.

Η Ρωσία προωθείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς στον κρίσιμης σημασίας ανατολικό τομέα της γραμμής του μετώπου μήκους 1.000 χλμ. και έχει τεράστια αριθμητική υπεροχή. Ελέγχει το 18% της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ θεωρούν μέχρι τώρα πως η αιφνιδιαστική έφοδος είναι μια προστατευτική κίνηση που επιτρέπει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που έχει λάβει από τις ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον.

Εξέφρασαν όμως παράλληλα ανησυχίες για επιπλοκές καθώς ουκρανικά στρατεύματα προωθούνται πιο βαθιά σε εχθρικό έδαφος.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Πελόζι ανάγκασε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί, γράφει η Daily Mail - To σκληρό τελεσίγραφο που του έθεσε

Έγκλημα στα Ιωάννινα: Δολοφόνησαν 62χρονη με κυνηγετική καραμπίνα

Κανονικά από Δευτέρα η μετακίνηση ζώων για σφαγή στις περιφέρειες που δεν έχουν πληγεί από πανώλη των αιγοπροβάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr