Τουρκία: Σε κατοικημένες περιοχές η μεγάλη φωτιά στο Κορδελιό της Σμύρνης, δείτε βίντεο

Ο ουρανός έχει καλυφθεί από καπνό – Εκκενώθηκε χωριό και κάποια σπίτια σε γειτονιές που βρίσκεται η φωτιά

Σε κατοικημένες περιοχές βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Σμύρνη το βράδυ της Πέμπτης, σε ορεινή περιοχή βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού.

Ο ουρανός έχει καλυφθεί από καπνό, ενώ ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν απομακρύνει τους πολίτες από γειτονιές στις παρυφές του Κορδελιού και το χωριό Ντογάνμπεϊ.



«Εκκενώσαμε ένα χωριό μας. Και στις γειτονίες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένου και του Ντογάνμπεϊ που βρισκόμαστε τώρα, εκκενώσαμε κάποια σπίτια που βρίσκονται κοντά στη φωτιά» δήλωσε ο νομάρχης Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν.

Ο άνεμος στην περιοχή πνέει με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ως εκ τούτου, τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται πολύ, ενώ αναγκάζονται συχνά να διακόπτουν την επιχείρηση κατάσβεσης.



Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 21:50 το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας ενεργοποιήθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς δύο αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα και 15 χερσαία οχήματα, πέντε υδροφόρες και δύο μπουλντόζες. Ο ισχυρός άνεμος δυσχεραίνει την προσπάθεια να τεθούν οι φλόγες υπό έλεγχο.





Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Πώς βρέθηκε στον «αέρα» το ΙΧ στον καταπέλτη του πλοίου - Νέο βίντεο

Κουρσκ: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής των Ουκρανών

Αλίσα Νιούμαν: Εκτοξεύτηκε το προφίλ της στο Only Fans μετά το twerk στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr