Ινδία: Επεισόδια στο νοσοκομείο όπου βιάστηκε και δολοφονήθηκε η γιατρός

Χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ινδία συμμετείχαν σε πορείες ζητώνας «ανεξαρτησία και ζωή με ελευθερία, χωρίς φόβο»

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Ινδίας προκήρυξε για το Σάββατο απεργία για τα μέλη του που εργάζονται σε μη κρίσιμες υπηρεσίες ενώ διογκώνεται το κύμα οργής μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γιατρού μέσα σε νοσοκομείο.

Για σήμερα Παρασκευή (16/8) ήταν προγραμματισμένες πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Δυτική Βεγγάλη, το κρατίδιο όπου συνέβη το έγκλημα, ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ινδία συμμετείχαν στις πορείες που έγιναν την Τετάρτη. «Ανεξαρτησία και ζωή με ελευθερία, χωρίς φόβο», ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα.



Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, σημειώνει το BBC, αλλά μια μικρή ομάδα άγνωστων ανδρών εισέβαλε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν το θύμα, στην Κολκάτα, και προκάλεσε φθορές στις αίθουσες για τα επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις.





Το περιστατικό στο νοσοκομείο προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στο κρατίδιο να ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Μία εβδομάδα μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της γιατρού, για την οποία έχει συλληφθεί ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο, άλλα δύο περιστατικά συγκλονίζουν τη χώρα.

Το πρώτο συνέβη στο βόρειο κρατίδιο Ουταραχάντ όπου την περασμένη εβδομάδα ανακαλύφθηκε η σορός μιας νοσοκόμας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της. Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Ιουλίου. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μια σύλληψη.

Στο κρατίδιο Μπιχάρ έξι άνδρες συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού έξι ετών από την κάστα των Νταλίτ («ανέγγιχτοι»), την κατώτερη όλων. Το κοριτσάκι εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο σε μια λίμνη την Τρίτη.



Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Πώς βρέθηκε στον «αέρα» το ΙΧ στον καταπέλτη του πλοίου - Νέο βίντεο

Κουρσκ: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής των Ουκρανών

Αλίσα Νιούμαν: Εκτοξεύτηκε το προφίλ της στο Only Fans μετά το twerk στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr