Τυφώνας Ερνέστο: Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στο Πουέρτο Ρίκο

Τυφώνας Ερνέστο: Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στο Πουέρτο Ρίκο

Ο τυφώνας Ερνέστο κατευθύνεται ταχύτατα προς τις Βερμούδες - Πλημμύρισαν δρόμοι

arthrou-puerto-rico
Οι συνθήκες στις Βερμούδες αναμένεται να επιδεινωθούν την Παρασκευή, καθώς ο τυφώνας Ερνέστο πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο. 

Οι αρμόδιες αρχές και οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ολόκληρο το νησί για τον επικείμενο τυφώνα, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Καραϊβική έμειναν χωρίς ρεύμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.



Κλείσιμο
Στην τελευταία του ενημέρωση σήμερα, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι ανέφερε ότι ο Ερνέστο είχε μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 160 χιλιόμετρα την ώρα και ότι βρισκόταν περίπου 514 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Βερμούδων και κατευθυνόταν βόρεια-βορειοανατολικά με ταχύτητα 20 χιλιόμετρα την ώρα. Ο τυώνας κατατάσσεται στην κατηγορία 2 σε επικινδυνότητα. 



Επιπλέον, το κέντρο τυφώνων ανέφερε πως ο Ερνέστο πρόκειται να προκαλέσει ισχυρούς ανέμους, επικίνδυνο κύμα καταιγίδας και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες σε ολόκληρες τις Βερμούδες από σήμερα το απόγευμα. 

Εγκαταλείπουν τις Βερμούδες οι κάτοικοι - Χωρίς ρεύμα νοσοκομεία και νοικοκυριά στο Πουέρτο Ρίκο

Ενόψει της άφιξης του Ερνέστο, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις Βερμούδες και πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο L.F. Wade από χθες, Πέμπτη 15 Αυγούστου, αναφέρει το CBS, ενώ όσοι μένουν, εξοπλίζουν τα σπίτια τους με σανίδες και ασφάλεια, προετοιμαζόμενοι για τις καταιγίδες και τις πλημμύρες. 



Ο Ερνέστο έχει ήδη προκαλέσει πολλές καταστροφές στο Πουέρτο Ρίκο και στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, καθώς το ρεύμα κόπηκε σε πολλές περιοχές, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, περίπου 750.000, όπως εκτίμησε η εταιρεία ηλεκτροδότησης LUMA Energy. Κάποια στιγμή, 23 νοσοκομεία λειτουργούσαν με γεννήτριες. Τα σχολεία και πολλοί δρόμοι ήταν επίσης κλειστοί. Παράλληλα, οι δρόμοι γέμισαν συντρίμμια και σε ορισμένες περιπτώσεις πλημμύρισαν.



Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για το Πουέρτο Ρίκο το βράδυ της Τρίτης 13 Αυγούστου, εξουσιοδοτώντας τη FEMA να βοηθήσει στην αποκατάσταση της καταιγίδας.


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε κατοικημένες περιοχές η μεγάλη φωτιά στο Κορδελιό της Σμύρνης, δείτε βίντεο

Γαύδος: Αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση του νερού, θα γίνουν διακοπές υδροδότησης

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το φωτογραφικό άλμπουμ του από τις διακοπές στους Παξούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης