Μάθιου Πέρι: «Κάνε μου μία μεγάλη δόση κεταμίνης και ετοίμασε το τζακούζι» - Τα τελευταία λόγια στον βοηθό του

Μάθιου Πέρι: «Κάνε μου μία μεγάλη δόση κεταμίνης και ετοίμασε το τζακούζι» - Τα τελευταία λόγια στον βοηθό του

Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε για δουλειές, όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα

iwamasa-perry-xr
Οι τελευταίες στιγμές του Μάθιου Πέρι λίγο πριν πεθάνει από υπερβολική δόση κεταμίνης αποκαλύπτονται από τη δικογραφία και τις καταθέσεις όσων συνελήφθησαν και εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Πέρι έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση, ενώ είχε αναπτύξει επικίνδυνη εξάρτηση από το φάρμακο, γεγονός που οδήγησε στη δίωξη πέντε ατόμων σε σχέση με τον θάνατό του, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του βοηθού και ενός γιατρού που του προμήθευε την ουσία.

Ο Kenneth Iwamasa, προσωπικός βοηθός του Perry, και ο Dr. Salvador Plasencia είναι μεταξύ αυτών που κατηγορούνται. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Plasencia φέρεται να δήλωσε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι ήταν «πολύ προχωρημένος στην εξάρτησή του» την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να του πουλά κεταμίνη μέσω του Iwamasa.

Ο βοηθός του, Iwamasa, 59 ετών, δήλωσε ένοχος στις 7 Αυγούστου για διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο και παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένα εγχύσει στον Perry κεταμίνη χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν τη συμφωνία Iwamasa αποκαλύπτουν το βάθος του εθισμού του Πέρι. Ο Iwamasa κατηγορείται ότι έδωσε κεταμίνη στον Πέρι την ημέρα του θανάτου του στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ., ενώ ο Πέρι παρακολουθούσε ταινία.

«Περίπου 40 λεπτά αργότερα, ο Πέρι ζήτησε από τον Iwamasa να ετοιμάσει το τζακούζι και του είπε, 'κάνε μου μια μεγάλη δόση,' αναφερόμενος σε ακόμη μια ένεση κεταμίνης» σύμφωνα με το έγγραφο.

Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε για δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα.

Ο Iwamasa ενημέρωσε τις αρχές ότι άρχισε να εγχέει κεταμίνη στον Πέρι περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι είχε γνωρίσει τον Plasencia γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Plasencia φέρεται να πούλησε στον Πέρι υγρή κεταμίνη και παστίλιες κεταμίνης.

Ο Plasencia, 42 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για διανομή κεταμίνης. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Plasencia δίδαξε τον Iwamasa πώς να χορηγεί την κεταμίνη μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που ο Iwamasa δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Ο Πέρι έδωσε οδηγίες στον Iwamasa να μείνει σε επαφή με τον Plasencia για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια. Η συμφωνία ομολογίας περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μεταξύ του Plasencia και του Iwamasa για να κανονίσουν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ποιοι είναι οι πέντε κατηγορούμενοι

perry-4-0
Τζασβίν Σάνγκα, Σαλβαδόρ Πλασέντσια, Κένεθ Ιγουαμάσα, Μαρκ Τσάβες

Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα, η Τζασβίν Σάνγκα και ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, στην υπόθεση αυτής της εγκληματικής ομάδας όπως τη χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές αρχές.

Η Σάνγκα, 41 ετών, ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται «βασίλισσα της κεταμίνης» και πελατολόγιο που λέγεται ότι αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.

Ο Πλασέντσια, γιατρός, 42 ετών, βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα.

Ο Έρικ Φλέμινγκ, 54 ετών, είναι το πρόσωπο που χορήγησε στον Πέρι την κεταμίνη που τον σκότωσε.

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, 59 ετών, βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού.

Ο Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, γιατρός. Φέρεται να πωλούσε κεταμίνη στον Πλασέντσια, την οποία είχε αποσπάσει παράνομα από την κλινική του. Ακόμη κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έντυπα για να αγοράσει κεταμίνη από νόμιμο πωλητή με σκοπό να τη διαθέσει παράνομα,

Από αυτούς, οι τρεις τελευταίοι έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο Πέρι είχε μιλήσει για το πρόβλημα εθισμού του

Ο Πέρι, που έγινε διάσημος μέσω της αγαπημένης σειράς “Friends,” ήταν ανοιχτός για τα προβλήματα εθισμού του. Στην αυτοβιογραφία του, ο Πέρι έγραψε ότι «έπρεπε να είχε πεθάνει» μετά από χρόνια εθισμού και ότι η νηφαλιότητά του του έδωσε σκοπό στη ζωή. Το 2013, ο Πέρι βραβεύτηκε με το βραβείο "Champion of Recovery" από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου. Την ίδια χρονιά, μετέτρεψε την κατοικία του στο Μαλιμπού σε σπίτι για νηφάλιους, το οποίο λειτούργησε για δύο χρόνια.

«Έχω πει εδώ και καιρό: Όταν πεθάνω, δεν θέλω το "Friends" να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί», είπε ο Πέρι έναν χρόνο πριν πεθάνει. «Θέλω -η βοήθεια προς τους ανθρώπους- να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου για να το αποδείξω».


Ειδήσεις σήμερα:

Κλέλια Ανδριολάτου: Το καλοκαιρινό βίντεο της ηθοποιού - Κάνει βουτιές στην Κίμωλο και μένει τόπλες

Σεπόλια: Προφυλακίστηκε η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη με κοκαΐνη στο κέντρο της Αθήνας

Μπρούνο Τσερέλα και Αθηνά Οικονομάκου διασκεδάζουν στη Μύκονο - Η καουμπόισσά μου, γράφει σε νέα τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης