Πράσινο φως από τον Καναδά στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα του και μέσα στη Ρωσία

Από την αρχή του πολέμου, ο Καναδάς έχει δεσμεύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ενώ θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια μέχρι το 2029

Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει καναδικά άρματα μάχης και πυραύλους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε η καναδική κυβέρνηση, υιοθετώντας μια στάση διαφορετική από αυτή των ΗΠΑ.

Ο Καναδάς δεν θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει δωρίσει και συνεχίζει να δωρίζει στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Άμυνας στο Politico για να προσθέσει ότι «οι Ουκρανοί γνωρίζουν καλύτερα πώς να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την ικανότητά τους».

Από την αρχή του πολέμου, ο Καναδάς έχει δεσμεύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ενώ θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια μέχρι το 2029.

Ως σήμερα, ο Καναδάς έχει στείλει εξοπλισμό αεράμυνας αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων (όπως πυραύλους αεράμυνας AMRAAMS, AIM-9, AIM-7), οβιδοβόλα M-777, οκτώ άρματα μάχης Leopard, 200 τεθωρακισμένα οχήματα Senator και άλλα όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται αργά στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας, όπου ελέγχουν περισσότερα από 1.000 τ.χλμ εδάφους, σύμφωνα με το Κίεβο. Η αιφνιδιαστική επίθεση -εδώ και 10 μέρες- αποτελεί πλήγμα για το Κρεμλίνο καθώς ρωσικές μονάδες έχουν μετακινηθεί από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία για να ενισχύσουν τις άμυνες στο εσωτερικό.



Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα - Τι λέει η οδηγός του ΙΧ που βρέθηκε στον «αέρα» ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Μάθιου Πέρι: «Κάνε μου μία μεγάλη δόση κεταμίνης και ετοίμασε το τζακούζι» - Τα τελευταία λόγια στον βοηθό του

Μπρούνο Τσερέλα και Αθηνά Οικονομάκου διασκεδάζουν στη Μύκονο - Η καουμπόισσά μου, γράφει σε νέα τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr