Μπάιντεν: Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Μπάιντεν: Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

«Ο δρόμος έχει πλέον οριστεί για ένα αποτέλεσμα που θα σώσει ζωές, θα φέρει ανακούφιση στον λαό της Γάζας και θα αποκλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ

biden_oval
Ως τις πιο εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος αυτές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στη Ντόχα, στις οποίες συμμετείχαν οι ΗΠΑ, οι Αίγυπτος και το Κατάρ. Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως οι διαμεσολαβητές θα συναντηθούν εκ νέου στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρώσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει:

«Τις τελευταίες 48 ώρες στη Ντόχα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ συμμετείχαν σε εντατικές συνομιλίες ως μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Αυτές οι συνομιλίες ήταν σοβαρές και εποικοδομητικές.

Κλείσιμο
Ανώτεροι αξιωματούχοι των κυβερνήσεών μας θα συνέλθουν εκ νέου στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Ο δρόμος έχει πλέον οριστεί για ένα αποτέλεσμα που θα σώσει ζωές, θα φέρει ανακούφιση στον λαό της Γάζας και θα αποκλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις.»



Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε το Ισραήλ και άλλους παράγοντες να μην λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που προσπαθεί να οριστικοποιήσει η κυβέρνησή του τις επόμενες ημέρες.

Το διακύβευμα ήταν μεγάλο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα έβλεπε την επιστροφή των υπόλοιπων 115 ομήρων στη Γάζα και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα τερμάτιζε τον πόλεμο που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν επίσης ότι μια συμφωνία θα αποτρέψει τα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ από το Ιράν και την αντιπρόσωπό του Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τα οποία φοβούνται ότι θα πυροδοτήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική - Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες - 17 προσαγωγές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανεκπαίδευτους νεοσύλλεκτους έστειλε ο Πούτιν απέναντι στους Ουκρανούς στο Κουρσκ

Χαλκιδική: «Το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς» - Ξεσπούν οι συγγενείς της 8χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης