Ενορχηστρωμένο σχέδιο αρπαγής της Γκρέισλαντ του Έλβις Πρίσλεϊ - 53χρονη πλαστογράφησε την υπογραφή της κόρης του

Η Λίζα Τζανίν Φίντλεϊ συνελήφθη επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η κόρη του «Βασιλιά» Λίζα Μαρί δανείστηκε 3,8 εκατ. δολάρια από ψεύτικο δανειστή - Πώς στήθηκε η κομπίνα - Ο εκβιασμός των κληρονόμων και οι πλαστογραφίες

Μια γυναίκα από το Μιζούρι συνελήφθη σήμερα στις ΗΠΑ για απόπειρα εκβιασμού με στόχο να αποκτήσει την Γκρέισλαντ, την κατοικία του Έλβις Πρίσλεϊ, πλαστογραφώντας την υπογραφή της κόρης του μέσω μιας «αναίσχυντης κομπίνας», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η 53χρονη Λίζα Τζανίν Φίντλεϊ αναμένεται ότι θα κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για πλαστοπροσωπεία και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών. Πιστεύεται ότι προσπάθησε να αποκτήσει το κτήμα του «Βασιλιά», που βρίσκεται στο Μέμφις του Τενεσί, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του, η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε τον Ιανουάριο του 2023, είχε δανειστεί 3,8 εκατ. δολάρια από την εταιρεία Naussany Investments, βάζοντας υποθήκη την Γκρέισλαντ. Επειδή το υποτιθέμενο «δάνειο» δεν αποπληρώθηκε, η Φίντλεϊ έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι για λογαριασμό της Naussany Investments, ωστόσο τον περασμένο Μάιο ένας δικαστής μπλόκαρε τη διαδικασία την τελευταία στιγμή, κατόπιν προσφυγής της μεγαλύτερης κόρης της Λίζα Μαρί και εγγονής του Έλβις, της ηθοποιού Ράιλι Κίο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι η ύποπτη πλαστογράφησε πολλά έγγραφα, υπογράφοντας ως «Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ» και ότι στην πραγματικότητα προσπαθούσε να επιτύχει έναν «φιλικό διακανονισμό» με την οικογένεια της θανούσης.

Η κ. Findley φέρεται να ζητούσε 2,85 εκατ. δολάρια (2,2 εκατ. στερλίνες) από την οικογένεια Presley για να διευθετήσει το υποτιθέμενο χρέος, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Λίζα Τζανίν Φίντλεϊ, 53 ετών, συνελήφθη επειδή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η κόρη του «Βασιλιά» Λίζα Μαρί δανείστηκε 3,8 εκατ. δολάρια από ψεύτικο δανειστή


Το σπίτι του Έλβις Πρίσλεϊ έχει μετατραπεί σε μουσείο και χώρο «προσκυνήματος» για τους αμέτρητους πιστούς του θρύλου του ροκ-ν-ρόλ. Σε αυτό το σπίτι βρέθηκε νεκρός ο «Βασιλιάς», τον Αύγουστο του 1977, σε ηλικία 42 ετών.

Μεταξύ των δόλιων ενεργειών λοιπόν, για τις οποίες κατηγορείται είναι ότι φέρεται να κατασκεύασε έγγραφα δανείου, να πλαστογράφησε την υπογραφή της κόρης του Elvis Presley και να δημοσίευσε μια απατηλή ειδοποίηση κατάσχεσης σε μια από τις ημερήσιες εφημερίδες του Μέμφις, ανακοινώνοντας ότι η Naussany σχεδίαζε να βγάλει σε πλειστηριασμό την Graceland στις 23 Μαΐου.

«Η κ. Findley φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τα δημόσια και τραγικά γεγονότα στην οικογένεια Presley ως ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί το όνομα και την οικονομική κατάσταση των κληρονόμων της περιουσίας Graceland, προσπαθώντας να κλέψει αυτό που δικαιωματικά ανήκει στην οικογένεια Presley για προσωπικό της όφελος», δήλωσε ο Eric Shen, επιθεωρητής υπεύθυνος της ομάδας ποινικών ερευνών της Υπηρεσίας Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ.

Όταν η οικογένεια Πρίσλεϊ μήνυσε την Naussany Investments προσπαθώντας να σταματήσει την πώληση της Graceland, η κ. Findley φέρεται επίσης να υπέβαλε ψευδείς δικαστικές καταθέσεις, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πλειστηριασμός για την πώληση της Graceland προκάλεσε διεθνή προσοχή νωρίτερα φέτος, αφού η εγγονή του Presley, η ηθοποιός Riley Keough, ισχυρίστηκε ότι τα χαρτιά για το δάνειο ήταν πλαστά. Είπε ότι η υπογραφή της μητέρας της ήταν πλαστή.

Η κ. Keough κληρονόμησε την Graceland, η οποία είναι εδώ και καιρό δημόσιο μουσείο προς τιμήν του κ. Presley, και μεγάλο μέρος της περιουσίας του Presley μετά τον θάνατο της μητέρας της, Lisa Marie Presley, πέρυσι.

Κατέθεσε αγωγή για να σταματήσει τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό και ένας δικαστής του Τενεσί συμφώνησε.

Τότε, η Graceland και οι Elvis Presley Enterprises εξέδωσαν δήλωση στο BBC: «Όπως το δικαστήριο έχει πλέον καταστήσει σαφές, δεν υπήρχε καμία βασιμότητα στις αξιώσεις».
Ο Elvis αγόρασε την έπαυλη Graceland το 1957 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του δύο δεκαετίες αργότερα.

Το συγκρότημα 14 στρεμμάτων άνοιξε για το κοινό ως πάρκο μουσικής ιστορίας, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τώρα είναι επίσημα ένα εθνικό ιστορικό ορόσημο, προσελκύει περίπου 600.000 επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με τον χώρο.

Ο Elvis πέθανε στο Graceland και είναι θαμμένος εκεί, όπως και οι γονείς του, η κόρη του Lisa Marie Presley και ο γιος της, Benjamin Keough.

Οι προσπάθειες του BBC να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της κ. Φίντλεϊ απέβησαν άκαρπες.

Την Παρασκευή, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο δικαστήριο και μπήκε στη φυλακή στην κομητεία Γκριν του Μιζούρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr