NASA: Έστειλε προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τους παγιδευμένους αστροναύτες

NASA: Έστειλε προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τους παγιδευμένους αστροναύτες

Oι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς, υπολόγιζαν ότι θα έμεναν στο Διάστημα για περίπου 10 ημέρες, αλλά τελικά θα μείνουν για μήνες

Progress-89
Ένα διαστημόπλοιο προσδέθηκε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα, καύσιμα και άλλες προμήθειες για τους αστροναύτες.

Ο ISS φιλοξενεί επί του παρόντος τα 7επτά μέλη πληρώματος της τακτικής αποστολής (Expedition 71) και δύο αστροναύτες της NASA, την Σουνίτα Γουίλιαμς και ο Μπάρι Γουίλμορ, οι οποίοι παραμένουν εκτός προγράμματος στον σταθμό λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια της κάψουλας Starliner της Boeing που εμποδίζουν την επιστροφή τους στη Γη.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Progress 89 παρέδωσε σήμερα περίπου τρεις τόνους προμηθειών. Θα παραμείνει προσδεδεμένο για περίπου έξι μήνες στον ISS προτού αναχωρήσει για επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς, υπολόγιζαν ότι θα έμεναν στο Διάστημα για περίπου 10 ημέρες, αλλά αισίως βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πάνω από δύο μήνες χωρίς να είναι ορατή η ημερομηνία επιστροφής.

Η NASA θα λάβει στα τέλη Αυγούστου την απόφαση για το πώς και πότε θα επιστρέψουν. Αν δεν είναι εφικτό να επιστρέψουν με το Starliner, θα χρησιμοποιήσουν πτήση της SpaceX οπότε η παραμονή τους θα παραταθεί για αρκετούς μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης