Δημοσκόπηση New York Times: Προβάδισμα Χάρις έναντι Τραμπ σε πολιτείες κλειδιά

Δημοσκόπηση New York Times: Προβάδισμα Χάρις έναντι Τραμπ σε πολιτείες κλειδιά

H δημοσκόπηση έδειχνε στην αρχή πως οι δύο υποψήφιοι ισοβαθμούσαν στο 48% στη Νεβάδα, τη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα, ωστόσo η κατάσταση άλλαξε και η Χάρις προηγείται του Τραμπ στην Αριζόνα

tramp-harris
Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα για τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με μια πρόφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από τους New York Times σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό ίδρυμα Sienna College, η οποία δείχνει πως αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις προηγείται πλέον του Ντόναλντ Τραμπ σε αρκετές βασικές «πολιτείες της ζώνης του ήλιου», όπως η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα

Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση έδειχνε στην αρχή πως οι δύο υποψήφιοι ισοβαθμούσαν στο 48% στη Νεβάδα, τη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα, ωστόσο πρόσφατα, η κατάσταση άλλαξε και η Χάρις προηγείται του Τραμπ στην Αριζόνα, σε ποσοστό 50% και αντίστοιχο προβάδισμα έχει και στη Βόρεια Καρολίνα - μια πολιτεία που κέρδισε ο Ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, ο Τραμπ μείωσε σημαντικά το προβάδισμά του σε Τζόρτζια και Νεβάδα.

Επιπλέον, ο Τραμπ και η Χάρις είναι ισόπαλοι στο 48% κατά μέσο όρο στις τέσσερις πολιτείες της ζώνης του ήλιου σε έρευνες που διεξήχθησαν από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου.

Αυτό σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση για τους Δημοκρατικούς σε σύγκριση με τον Μάιο, όταν ο Τραμπ προηγούταν του Τζο Μπάιντεν κατά 50% έως 41% στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις των Times/Siena Sun Belt.

Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς

Αν και, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Κάμαλα Χάρις βρίσκεται σε ελαφρώς επισφαλή θέση, καθώς ορισμένοι εγγεγραμμένοι υποψήφιοι ψηφοφόροι την χαρακτήρισαν «υπερβολικά φιλελεύθερη» προς το παρόν, προηγείται μπροστά του μεταξύ των πιο επικριτικών, ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Κλείσιμο
Επιπλέον, φαίνεται πως ο αντίκτυπος που είχε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του έχει πλέον εκπνεύσει και πως η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις έχει δώσει στο κόμμα των Δημοκρατικών μια ανανεωμένη και πιο θετική εικόνα.

Ωστόσο, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων δέχεται ένα ακόμα πλήγμα από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος, σύμφωνα με το FiveThirtyEight, που συλλέγει αποτελέσματα και μέσους όρους δημοσκοπήσεων, φέρεται να είναι ο πιο αντιδημοφιλής αντιπρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι μέσοι όροι των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο Βανς έχει καθαρή αποδοχή -9%, δηλαδή λιγότερο από ό,τι είχε η Σάρα Πάλιν όταν ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών το 2008, αναφέρει ο Independent, που παρέχει τα αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα αυτής της νέας δημοσκόπησης είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης