Βίντεο: Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη Σμύρνη - Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις

Βίντεο: Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη Σμύρνη - Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις

Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες πυρκαγιές στις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας προκαλούν ανησυχία

pyrlagia-smyrni-mak1_2
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυκραγιά στη Σμύρνη της Τουρκίας. Η καταστροφική φωτιά που προκλήθηκε από πικ νικ, κατέστρεψε 16 σπίτια και 30 επιχειρήσεις ενώ ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στο περιβάλλον με το δάσος να έχει καεί σε ένα μεγάλος μέρος του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σμύρνης, Τζεμίλ Τουγκάει, 78 άνθρωποι επηρεάστηκαν από την φωτιά. Μάλιστα, κατά την διάρκεια των εκκενώσεων μεταφέρθηκαν από τις εστίες τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες, έδωσαν σκληρή μάχη σήμερα ώστε να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές σε πέντε διαφορετικές τουρκικές επαρχίες.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη να κάνουν ρίψεις νερού στις φλόγες ενόσω οι πυροσβέστες επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Κλείσιμο
Και οι επόμενες μέρες πάντως φέρνουν τον κρατικό μηχανισμό της Τουρκίας σε κατάσταση συναγερμού. Η Γενική Διεύθυνση Δασών έχει προειδοποιήσει για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών σε 12 επαρχίες στη βόρεια και δυτική Τουρκία τις επόμενες δέκα ημέρες λόγω υψηλών θερμοκρασιών, χαμηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υποφέρουν από πυρκαγιές καθώς τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο ζεστά και ξηρά, φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Η επόμενη μέρα της φωτιάς:




Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Μαγνησία: Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει στον 49χρονο Γιάννη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο

Ραλφ Σουμάχερ: Ξεσπά η πρώην σύζυγός του - «Ακουγα τις φήμες πως είναι γκέι και μου έλεγε να πάω στον ψυχολόγο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης