Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν συμφωνία για τους ομήρους και προκήρυξη εκλογών - Δείτε βίντεο

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν συμφωνία για τους ομήρους και προκήρυξη εκλογών - Δείτε βίντεο

Πολλοί διαδηλωτές κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι σαμποτάρει τη συμφωνία, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις ακροδεξιών εταίρων του

MixCollage-18-Aug-2024-03-06-AM-9235
Στον απόηχο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στη Ντόχα και ενόψει του νέου γύρου που θα διεξαχθεί στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους ισραηλινών μεγαλουπόλεων ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η μητέρα ενός εκ των ομήρων της Χαμάς κάλεσε την ηγεσία των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας να μην επιτρέψει στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να τορπιλίσει τη συμφωνία, όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.



Κλείσιμο
Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ – που έχουν μεσολαβητικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις – ευελπιστούν πως η επίτευξη συμφωνίας θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ακόμη κι αν αυτή δεν είναι η ιδανική συμφωνία, είναι η μόνη που υπάρχει», επεσήμανε ο πατέρας ενός ομήρου.

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, ενώ κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της ισραηλινής επικράτειας.



Πολλοί διαδηλωτές κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι σαμποτάρει τη συμφωνία, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις ακροδεξιών εταίρων του – από τους οποίους εξαρτάται η πολιτική του επιβίωση.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν για ακόμη μια φορά την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Νετανιάχου ενδέχεται να μην μπορέσει να επιστρέψει στην πρωθυπουργία του Ισραήλ και να βρεθεί αντιμέτωπος με δίωξη, κατηγορούμενος για διαφθορά.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Μαγνησία: Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει στον 49χρονο Γιάννη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο

Ραλφ Σουμάχερ: Ξεσπά η πρώην σύζυγός του - «Ακουγα τις φήμες πως είναι γκέι και μου έλεγε να πάω στον ψυχολόγο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης